Συντονιστικό Όργανο: «Κινδυνεύουν με αφανισμό τα διαγνωστικά»

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητάει την πλήρη κατάργηση του clawback, καθώς -όπως τονίζει- κινδυνεύει η επιβίωση των διαγνωστικών εργαστηρίων.

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητάει την πλήρη κατάργηση του clawback, καθώς -όπως τονίζει- κινδυνεύει η επιβίωση των διαγνωστικών εργαστηρίων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά την εξαγγελία κινητοποιήσεων των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, Το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό με επιστολή για το επίμαχο ζήτημα του clawback που απειλεί τη βιωσιμότητα των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

Το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ξεκαθαρίζει ότι οι κινητοποιήσεις είναι «κίνηση απόγνωσης και διαμαρτυρίας, για όλες αυτές τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει και διαβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να γίνονται στα δεδουλευμένα μας από τον ΕΟΠΥΥ».

Τι ζητάει το Συντονιστικό Όργανο του ΠΦΥ

«Το Υπουργείο Υγείας είναι πλήρως ενήμερο για τις προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου μας. Εκκρεμεί η νομοθέτηση ζητημάτων που έχουν συζητηθεί με τον Υπουργό Υγείας, αλλά υπάρχουν και ζητήματα τα οποία άπτονται και των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομικών και είναι αυτά που καθορίζουν την ρευστότητά μας και την επιβίωσή μας :

1) Τη διαγραφή του τεχνητού χρέους των προηγούμενων ετών από rebate και clawback, διότι είναι χρήματα που μας οφείλονται, ενώ ο ΕΟΠΥΥ μας τα ζητάει πίσω,

2) Την αναστολή της προείσπραξης του clawback από τις τρέχουσες πληρωμές μας, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητά μας και το clawback του 2022, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την τελική διαμόρφωση του προβλεπόμενου ετήσιου ορίου και των υποβολών μας, να ενταχθεί και αυτό στις 120 δόσεις και

3) Την πλήρη κατάργηση του clawback.

Ζητάμε όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις!

Ζητάμε να γίνει κοστολόγηση των εξετάσεων και όχι αυθαίρετη τιμολόγησή τους!

Ως προς την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την χρηματοδότηση κατά 15 εκατ. ευρώ του κωδικού των διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι είναι ακριβώς η ίδια επιχορήγηση του προϋπολογισμού τους με την περσινή, όπου τελικά απέδωσε ποσοστό clawback (κούρεμα) 30%!

Εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο αφανισμός των διαγνωστικών εργαστηρίων και πολυϊατρείων είναι δεδομένος! Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ, Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για να στηρίξουμε όλοι μαζί τη Δημόσια Υγεία! Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται! Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ