ΠολιτικήΣε ΦΕΚ ο διορισμός Μανωλόπουλου για την προεδρεία του ΕΟΦ

Σε ΦΕΚ ο διορισμός Μανωλόπουλου για την προεδρεία του ΕΟΦ

- Advertisement -

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο διορισμός του προσωρινού προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Ευάγγελου Μανωλόπουλου.

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο διορισμός του προσωρινού προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Ευάγγελου Μανωλόπουλου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Μανωλόπουλος θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του προέδρου

Ποιοι είναι οι αντιπρόεδροι

Α. Διορίζουμε, μεταβατικά, τον ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ του Γεωργίου Καθηγητή Φαρμακολογίας – Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στη θέση του προσωρινού Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.-ΝΠΔΔ). (ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: 1021628527/7-11-2023).

Β. ο Πρόεδρος του Οργανισμού διέπεται από καθεστώς πλήρους απασχόλησης, δυνάμει των διατάξεων του άρ. 22 του Ν.4715/2020 (ΦΕΚ.149/τ.Α’/1-8-2020)

Γ. Η θητεία του ανωτέρω διοριζομένου ισχύει έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής Προέδρου στον Ε.Ο.Φ., όπως προβλέπεται στο άρ.3 κ.επ. του Ν.5062/2023

Αντιπρόεδρος Α’, παραμένει ο Διομήδης Λυμπέρης, Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Αντιπρόεδρος Β’, αναλαμβάνει ο Σπυρίδων Σαπουνάς, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, με αρμοδιότητα ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων.

Τακτικό Μέλος η Μαρία Κωνσταντή, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αναπληρωτή τον Γεώργιο Παπαζήση, Καθηγητή φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Τακτικό Μέλος, ο Γεώργιος Χαμηλός, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βασιλόπουλο, Καθηγητή Αιματολογίας-Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Δρ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) στην Αλεξανδρούπολη και του Τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας του Ακαδημαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Έλαβε το διδακτορικό του στη Φαρμακολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας το 1991. Μεταξύ 1992 και 1995 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Milwaukee Clinical Campus του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια εργάστηκε για 3 χρόνια (1995-98) στην Ιατρική Σχολή του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίνης του Βελγίου.

Από το 1998 ο Δρ. Μανωλόπουλος είναι μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Θράκης. Από το 2001 έχει αναπτύξει και διδάσκει ένα μάθημα Φαρμακογενετικής, ένα από τα πρώτα που εισήχθησαν σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής Σχολής παγκοσμίως.

Έχει συγγράψει περισσότερες από 115 δημοσιεύσεις που έχουν λάβει περισσότερες από 2900 αναφορές (H # 30), συμπεριλαμβανομένου ενός στο New England Journal of Medicine ως κύριος συγγραφέας (NEJM 369: 2304, 2013).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ