Σαράφης: Νέα επιστολή -Θα καταθέσω μόνο με αλλοίωση χαρακτηριστικών

Νέα επιστολή στη ΓΑΔΑ με αποδέκτη την προανακριτική επιτροπή της Novartis έστειλε ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική επωνυμία «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος δεν εμφανίστηκε για κατάθεση και αναζητείται για βίαιη προσαγωγή.

Νέα επιστολή στη ΓΑΔΑ με αποδέκτη την προανακριτική επιτροπή της Novartis έστειλε ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική επωνυμία «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος δεν εμφανίστηκε για κατάθεση και αναζητείται για βίαιη προσαγωγή.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Σαράφης» ζητεί να καταθέσει μόνο υπό την προϋπόθεση χρησιμοποίησης ηλεκτρονικών μέσων και με αλλοίωση χαρακτηριστικών. Δηλαδή σε άλλο δωμάτιο και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του ώστε να μην αναγνωρίζεται.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας επαναλαμβάνει τα όσα είχε πει την περασμένη Τρίτη, στις 14:30 όταν και είχε επικοινωνήσει με την Αστυνομία. Τα μέλη της προανακριτικής τον περίμεναν στις 16:00, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης με την Αστυνομία και το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων. Όπως ενημέρωσε, είναι έτοιμος να καταθέσει υπό την συγκεκριμένη προϋπόθεση. Ανέφερε ακόμη ότι μόνο γι αυτό το λόγο δεν παρουσιάσθηκε στο ραντεβού με τα μέλη της επιτροπής.

Η ΕΛΑΣ ενημέρωσε με την σειρά της την προανακριτική ότι ο Σαράφης επιθυμεί να εξεταστεί με τον τρόπο που του είχε πει η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Πηγές Προανακριτικής: Δεν θα αποδεχθούμε το αίτημα «Σαράφη»

Πηγές από την πλειοψηφούσα πτέρυγα της προανακριτικής, ανέφεραν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν το αίτημα του «Μάξιμου Σαράφη» και θα επιμείνουν στην διά ζώσης εξέταση.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπά τους. Μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Και για να έχουμε απαντήσεις πραγματικές, πρέπει να τους εξετάσουμε στον ίδιο χώρο» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η επιστολή των μελών της Προανακριτικής στον εισαγγελέα του Α. Πάγου

Νωρίτερα, τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής έστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διασφαλίσει ότι θα καταθέσουν στην προανακριτική Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Οι βουλευτές μέλη της προανακριτικής Novartis, ζητούν από τον κ. Βασίλη Πλιώτα να διασφαλίσει ότι θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες Κελέση και Σαράφης με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κατέθεσαν στον εισαγγελέα Σοφουλάκη, ενώ ζητούν να διασφαλιστεί ότι θα λάβουν όλα τα έγγραφα για την υπόθεση Novartis που έχουν ζητήσει από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Ολόκληρη η επιστολή της προανακριτικής Novartis στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ