Πλεύρης: Στόχος να διαγραφεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

«Στόχος μας είναι να διαγραφεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Στόχος μας είναι να διαγραφεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στον ΑΝΤ1, θα επανεξεταστεί και το θέμα των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, ενώ τόνισε πως το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως από το νοσοκομείο κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στη λίστα και αυτή τη στιγμή η πραγματική λίστα είναι στα 1.400 άτομα.

Διευκρινίσεις Οικονόμου για τη διαγραφή των προστίμων

Μόνο για τους άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν εξετάζεται η διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Στη διευκρίνηση αυτή προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπως Γιάννης Οικονόμου σε σχετική ερώτηση, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τη διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικίας άνω των 60 ετών.

Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για διαγραφή των προστίμων

“Στην φάση που βρισκόμαστε τώρα εκείνο που εξετάζεται- δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση- είναι όσοι από τους άνω των 60 ετών σήμερα είναι εμβολιασμένοι και τους είχε επιβληθεί κάποιο πρόστιμο διότι δεν έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο εκείνη την περίοδο, να μην τους καταλογιστεί το πρόστιμο αυτό. Επαναλαμβάνω όμως, εξετάζεται αυτή η δυνατότητα μόνο για του 60ρηδες οι οποίοι σήμερα είναι εμβολιασμένοι ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο που ίσχυε το πρόστιμο ήταν ανεμβολίαστοι”.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Θεσσαλονίκη.

Αν ληφθεί η απόφαση για διαγραφή των προστίμων θα αφορά και όσους έχουν πληρώσει
Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην εξέταση της διαγραφής του προστίμου για τους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν, είπε τα εξής:

Σε αυτούς οι οποίοι εμβολιάστηκαν και κοιτάμε τώρα τη διαχείριση, γιατί υπάρχουν κάποιοι που είχαν πληρώσει και έχει παρθεί μία απόφαση και την επεξεργαζόμαστε με το Οικονομικών, προκειμένου από τους 550.000, οι 300.000 περίπου που εμβολιάστηκαν, γιατί ο στόχος μας δεν ήτανε εισπρακτικό μέτρο είναι να διαγραφεί το πρόστιμο σε όσους εμβολιάστηκαν.

Εάν αποφασίσουμε τελικά που είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση που σας είπα για διαγραφή, θα αφορά και αυτούς που έχουν πληρώσει.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ