Πλεύρης κατά Τσίπρα για τις ελλείψεις στο Παίδων Αγία Σοφία

Για επικοινωνιακή εκμετάλλευση της κατάστασης που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Παίδων Αγίας Σοφία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για επικοινωνιακή εκμετάλλευση της κατάστασης που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Παίδων Αγίας Σοφία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος» υπογράμμισε ο Υπουργός τονίζοντας ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί θέσεις για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρει ότι Υπουργείο Υγείας αποφάσισε:
  • Την προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα
  • Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.
  • Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Τέλος, αναφέρει ότι κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει ότι ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία.

«Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ