Πατούλης: Εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία Αττικής

Ζητήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία εγκατάστασης ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία της Αττικής, βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Αττικής, προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ αλλά και τα προγράμματα που θα δρομολογήσει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των νοσοκομείων και τη θωράκιση της πρόληψης υγείας με πόρους του ΕΣΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

H διαδικασία εγκατάστασης ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία της Αττικής, στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Γ. Πατούλης με υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον Υπουργό πως ενώ η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παράδοση και εγκατάσταση του εξοπλισμού, στα περισσότερα νοσοκομεία, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες διαμόρφωσης των σχετικών χώρων που θα υποδεχθούν τα μηχανήματα.

Όπως επισήμανε κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν χρηματοδότησε την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία αλλά δεν προϋπολόγισε κονδύλια τόσο για τη διαμόρφωση υποδομών υποδοχής των μηχανημάτων, όσο και για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.

Τα κονδύλια…

«Τα κονδύλια για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων θα έπρεπε να δοθούν από την προηγούμενη ηγεσία του υπ. Υγείας, μέσω ΈΣΠΑ και όχι από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Δεν ήταν αρμοδιότητα της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Αττικής, να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά αρμοδιότητα της διαχειριστικής αρχής του υπ. Υγείας. Τα 23 εκ. της σύμβασης που έδωσε η Περιφέρεια, θα έπρεπε να πάνε στους Δήμους για έργα υπέρ των πολιτών και όχι να καλύψουν την αδυναμία και αδιαφορία της προηγούμενης ηγεσίας του υπ. Υγείας να επανδρώσει τα νοσοκομεία της Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε επίσης στον Υπουργό Υγείας, πως η Περιφέρεια αφού ενημερωθεί από το υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες που υπάρχουν θα δρομολογήσει, την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αττικής, σε επίπεδο υποδομών, από πόρους του ΕΣΠΑ.

Επιπρόσθετα, συζήτησε με τον κ. Κικίλια για την εκπόνηση προγραμμάτων θωράκισης και Πρόληψης Υγείας, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της έγκαιρης εγκατάστασης του εξοπλισμού στα νοσοκομεία, με δεδομένο τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, συμφωνήθηκε κατά τη συζήτηση, να αναζητηθούν από κοινού λύσεις. Στόχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, αναγνώρισε την κρισιμότητα του ζητήματος. Υπογράμμισε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αναζητηθούν λύσεις, για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ενίσχυση των νοσοκομείων

«Στόχος μας είναι να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Προκειμένου όσο πιο άμεσα γίνεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία προς όφελος των πολιτών και της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ. Πατούλης. Πρόσθεσε ότι: «Η ενίσχυση των νοσοκομείων σε επίπεδο υποδομών και οι πολιτικές προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης υγείας είναι προτεραιότητά μας. Σ΄αυτό το πλαίσιο θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ