ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ: Επικίνδυνη και αναχρονιστική η πρόταση του ΠΙΣ

Αναχρονιστική και επικίνδυνη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας χαρακτηρίζει την πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) που περιλαμβάνει την μετατροπή των νοσοκομείων του ΕΣΥ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ).

Αναχρονιστική και επικίνδυνη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας χαρακτηρίζει τη πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) που περιλαμβάνει την μετατροπή των νοσοκομείων του ΕΣΥ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ σε ανακοίνωση αναφέρει ότι “Οι αξιότιμοι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων, ενεργώντας ως μια ελίτ ξεκομμένη από την κοινωνία, αντί να προτείνουν την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, επιχειρούν να την εμπορευθούν με τρόπο πλάγιο, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας για εκείνους, πρέπει να έχει ως πυρήνα τον προνομιούχο γιατρό και όχι τον πάσχοντα πολίτη”.

Η ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ περιγράφοντας τα γεγονότα εκφράζει την έκπληξη της για το περιεχόμενο της πρότασης. “Η σύνοδος της Ολομέλειας των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, το επίσημο όργανο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κατά τη συνεδρίασή της στην Θεσσαλονίκη στις 16 Οκτωβρίου, παρουσίασε μια πρόταση, που – κατά τον συντάκτη της- περιλαμβάνει «ρηξικέλευθες» και ριζικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας της χώρας” όπως αναφέρει.

«Ρηξικέλευθη» πρόταση

Σύμφωνα όμως με την Ομοσπονδία αντί η «ρηξικέλευθη» πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, με προσλήψεις  στα δημόσια νοσοκομεία και την δυνατότητα της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας προωθεί την κατεδάφιση του ΕΣΥ.

“Το επίθετο «ρηξικέλευθη» προαναγγέλλει μια άλλου είδους ανατροπή, διόλου ευχάριστη για την πλειοψηφία των μη προνομιούχων πολιτών και των εργαζομένων. Αυτή της συγκεκαλυμμένης κατεδάφισης όλων των κεκτημένων. Που από το 1983 αποτελούν τα θεμέλια του ΕΣΥ” επισημαίνει η ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ.

Η  ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ξεκαθαρίζει ότι η ίδια  και τα πρωτοβάθμια σωματεία της σε
όλη την ελληνική επικράτεια, δηλώνουν ότι “καταδικάζουν απερίφραστα την αναχρονιστική και επικίνδυνη πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα αντισταθούν σθεναρά σε κάθε απόπειρα αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ