ΟΚΑΝΑ: Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Θεοχάρης -Εγκρίθηκε απ’ την Βουλή

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Αθανάσιος Θεοχάρης για τον διορισμό στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), μετά από σχετική πρόταση του υπουργείου Υγείας. Μετά την έγκριση, το υπουργείο προχωράει άμεσα στη διαδικασία διορισμού του.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Αθανάσιος Θεοχάρης για τον διορισμό στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην εισήγησή του στην Επιτροπή, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «με την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης στην ηγεσία του Οργανισμού, επιδιώκει την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στη συγκεκριμένη ομάδα-στόχο. Όπως η μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προαγωγή της ψυχικής υγείας».

Σημείωσε ακόμα ότι στόχος είναι οι 8.500 περίπου ωφελούμενοι των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ να υποστηριχθούν στη θεραπεία. Την κοινωνική προστασία. Να ικανοποιηθούν και άλλες ανάγκες τους που δεν είχαν αντιμετωπισθεί στο παρελθόν.

«Ειδικότερα, με το λειτουργικό εκσυγχρονισμό του φορέα επιδιώκεται, πέραν των υπηρεσιών που ήδη παρέχονται σε ωφελούμενους, η ένταξη στα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΚΑΝΑ περισσοτέρων συμπολιτών μας που χρήζουν υποστήριξης και θεραπείας», επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης και υπογράμμισε πως «απώτερος στόχος, η διαμόρφωση ενός συνεκτικού δικτύου δράσεων στους τομείς της υγείας. Της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας. Το οποίο θα αντιμετωπίζει στοχευμένα την αυξημένη ζήτηση παροχής των εν λόγω υπηρεσιών».

«Ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, με σημαντική διαδρομή. Την εμπειρία και δραστηριότητα στον τομέα της υγείας. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ζητά τη διατύπωση θετικής γνώμης για το διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ», κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ