Μητσοτάκης: Πάρκο Υγείας στη ΒΔ Θεσσαλονίκη, με 3 νοσοκομεία

«Πάρκο Υγείας» θα δημιουργηθεί στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, αποτελούμενο από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες που τον υποδέχθηκαν την Μ. Δευτέρα στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

«Πάρκο Υγείας» θα δημιουργηθεί στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, αποτελούμενο από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και ενημερώθηκε σχετικά με το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τους υφυπουργούς Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» ενημερώθηκε για το σχέδιο ανέγερσης του νέου αντικαρκινικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στο σημείο και μετεγκατάστασης των υπηρεσιών που στεγάζονται σήμερα στο παλαιό κτήριο του «Θεαγένειου».

Αντικαρκινικό νοσοκομείο

«Θυμάμαι όταν μου πρωτοετέθη το ζήτημα του «Θεαγενείου» και της ανάγκης η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα καινούριο αντικαρκινικό νοσοκομείο, υπερσύγχρονο, το οποίο θα είναι το καλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδος, τολμώ να πω και των Βαλκανίων έτσι όπως το σχεδιάζουμε, ξεκίνησε αυτή η συζήτηση για το πού πρέπει να γίνει και δεν νομίζω ότι χρειάστηκε να πειστώ ιδιαίτερα για την ανάγκη να έρθει εδώ σε αυτόν εδώ τον χώρο», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Οι συνέργειες, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, με τα υφιστάμενα νοσοκομεία είναι κάτι παραπάνω από προφανείς κι επειδή η έκταση είναι πολύ μεγάλη, αυτή τη στιγμή δεσμεύουμε 150 στρέμματα για τη δημιουργία του νέου Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, αλλά θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα να σκεφτούμε και άλλες δυνητικές χρήσεις.
Και καταλαβαίνει κανείς τις πολύ μεγάλες προοπτικές που αποκτά όλη αυτή η περιοχή να μετατραπεί σε κάτι που ουσιαστικά δεν υπάρχει στη χώρα: Ένα τέτοιο ολοκληρωμένο πάρκο υγείας δεν υπάρχει ούτε στην Αθήνα, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο».

«Η δική μου δέσμευση, είπε, είναι τώρα από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του χώρου να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, να σκεφτούμε φυσικά και τη δυνατότητα του πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον υφιστάμενο χώρο, διότι μία από τις μεγάλες ομορφιές αυτών των project είναι ότι μετακινώντας δομές οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης αποδεσμεύεις και πολύτιμη ακίνητη περιουσία που μπορεί ενδεχομένως να αξιοποιηθεί με εμπορικό τρόπο και να χρηματοδοτήσει εν μέρει και την προσπάθεια αυτή την οποία κάνουμε. Οπότε χαίρομαι για την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Το Πάρκο Υγείας

Το νέο, «πράσινο» νοσοκομειακό συγκρότημα θα είναι το πιο σύγχρονο του είδους του στα Βαλκάνια και θα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το «Παπαγεωργίου» και το 424 ΓΣΝ, καλλιεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο συνέργειες στο χώρο της υγείας και αποσυμφορώντας το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το «Θεαγένειο».

Βάσει σχεδίου η νέα δομή υγείας θα καταλάβει έκταση περίπου 150 στρεμμάτων και, πέραν των παθολογικών, χειρουργικών και διαγνωστικών μονάδων, θα περιλαμβάνει υποδομές για την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών, την αποκατάστασή τους, την παροχή παρηγορητικής φροντίδας σε μη ιάσιμες περιπτώσεις και τη φιλοξενία συνοδών. Αναμένεται να διαθέτει περίπου 400 κλίνες, με διευρυμένες μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας.

Η οικονομοτεχνική μελέτη για το έργο, που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, είναι σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και οι επιλογές για την καλύτερη δυνατή χρήση των υφιστάμενων δομών του «Θεαγενείου».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ