Κοντοζαμάνης: Προετοιμάζουμε το σύστημα υγείας για την επόμενη ημέρα

«Μετά το τέλος αυτής της πανδημίας το σύστημα υγείας σαφώς θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πιθανής έξαρσης ή δεύτερο κύμα», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Μετά το τέλος αυτής της πανδημίας το σύστημα υγείας σαφώς θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πιθανής έξαρσης ή δεύτερο κύμα», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τόνισε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί «έχουμε καταφέρει όχι μόνο να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού, αλλά και να καταστήσουμε λειτουργικό και αποτελεσματικό το σύστημα υγείας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, προετοιμάζουμε το σύστημα υγείας και για την επόμενη μέρα».

Σχετικά με την διενέργεια τεστ για την ανίχνευση του ιού, ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κόστος για κανέναν που χρειάζεται να κάνει το τεστ σε δημόσια δομή. Βεβαίως εφόσον χρειαστεί υπάρξει συμφωνία και με τον ιδιωτικό τομέα για να διενεργούνται και εκεί.

«Αυτή τη στιγμή όμως είναι τέτοια η παραγωγική δυνατότητα εκτέλεσης του μοριακού ελέγχου στο δημόσιο τομέα και δεν χρειαζόμαστε τον ιδιωτικό τομέα», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Αναφορικά με την διενέργεια τεστ στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε, ότι η χώρα μας κατάφερε να διασφαλίσει ένα νέο σύστημα αντιδραστηρίων. Το σύστημα εγκρίθηκε πριν ένα μήνα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

«Εχουμε την δυνατότητα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να διεξάγουμε πολύ μεγάλο αριθμό μοριακού ελέγχου δειγμάτων ανίχνευσης κορονοϊού. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε στη φαρέτρα μας περισσότερα τεστ. Προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε ειδικά τώρα που πάμε σε φάση επιδημιολογικής επιτήρησης του κορωνοϊού και εξόδου από την πανδημία», κατέληξε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ