ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΜητσοτάκης: Αξιοποιήστε το πρόγραμμα Φ. Γεννηματά, σώζει ζωές

Μητσοτάκης: Αξιοποιήστε το πρόγραμμα Φ. Γεννηματά, σώζει ζωές

- Advertisement -

Έκκληση στις γυναίκες που είναι δικαιούχοι να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έκκληση στις γυναίκες που είναι δικαιούχοι να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» επεκτάθηκε και για γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών, εντάσσοντας σε αυτό περισσότερες από 566.000 νέες δικαιούχους. Θέλω να ζητήσω από όλες τις δικαιούχους του προγράμματος, να το αξιοποιήσουν.

Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές. http://mastografia.gov.gr

Εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά»
Υπενθυμίζεται πως, ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Μαΐου, η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού “Φώφη Γεννηματά“. Οι νέες ηλικιακές ομάδες αφορούν γυναίκες 45 – 49 ετών και 70 – 74 ετών, με το σύνολο των νέων δικαιούχων να ανέρχεται στις 566.494.

Γυναίκες, οι οποίες, έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνουν σταδιακά το άυλο παραπεμπτικό για δωρεάν προληπτική μαστογραφία με μήνυμα (SMS). Οι γυναίκες δικαιούχοι ηλικίας 45-74 ετών που δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. (Οι δικαιούχοι μπορούν να δουν τα συνεργαζόμενα κέντρα στην περιοχή τους στην ιστοσελίδα mastografia.gov.gr)

Η αποστολή του συνόλου των ενημερωτικών SMS για την ηλικιακή ομάδα 45 – 49, που αφορά 318.358 γυναίκες δικαιούχους αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 10 Μαΐου, ενώ η αποστολή των ενημερωτικών SMS για τις 248.136 γυναίκες δικαιούχους της ηλικιακής ομάδας 70 – 74 αναμένεται να ολοκληρωθεί έως Παρασκευή 17/5/2024.

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ.

Το πρόγραμμα αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών και προσφέρει δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας, δωρεάν διενέργεια υπερηχογραφήματος και δωρεάν επίσκεψη στο ιατρό για τις γυναίκες που θα έχουν ευρήματα. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη διενεργηθεί πάνω από 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα, πάνω από 20.000 γυναίκες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ