Η τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα – Ποιοι θα κάνουν θεραπεία

Κατατέθηκε η τροπολογία που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού. Ποιοι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στην θεραπεία αυτή σύμφωνα με την διάταξη αυτή.

Κατατέθηκε η τροπολογία που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 1/10.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα η θεραπεία για τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχει πάρει έγκριση, το γεγονός ότι παρήγαγε θετικά αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές του Αυγούστου οδήγησε το Υπουργείο Υγείας να εισάγει τροπολογία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι η χορήγηση τους μπορεί να δοθεί σαν προληπτική θεραπεία της βαριάς νόσησης στους covid ασθενείς.

Έτσι, η διάταξη δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει τα μονοκλωνικά αντισώματα, παρόλο που είναι στο στάδιο της πρώιμης πρόσβασης και προβλέπει και το εγκριτικό όργανο που θα βγάλει τις σχετικές ενδείξεις.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την τροπολογία η χρήση της θεραπείας θα αφορά στα πρώτα στάδια της νόσησης με σκοπό να αποφευχθεί η βαριά νόσηση αλλά έχει κατά βάση παρηγορητική χρήση. Η χορήγηση τους μπορεί να αφορά σε ασθενείς οι οποίοι ήδη νοσηλεύονται και πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση στα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι το στάδιο της νόσου και τα υποκείμενα νοσήματα του ασθενή.

Κατατέθηκε η τροπολογία που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Επίσης, για την χορήγησή τους πρέπει να είναι σύμφωνη η επιστημονική γνώμη της Επιτροπής Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων . Η θεραπεία αυτή είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο ομαδικού προγράμματος και θα πρέπει να έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα θεραπευτικά σχήματα.

Κατατέθηκε η τροπολογία που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού

paratash

Κατατέθηκε η τροπολογία που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού

Πλεύρης από Βουλή για τα μονοκλωνικά αντισώματα: «Δεν αποτελούν τη λύση»

Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας τόνισε χθες από το βήμα της Βουλής για τα μονοκλωνικά. αντισμώματα ότι «δεν αποτελούν τη λύση, που νομίζουν ορισμένοι, ότι ξαφνικά μοιράζουμε. στον κόσμο μονοκλωνικά αντισώματα και αντιμετωπίζει (τη νόσο).

Αποτελεί αντιεπιστημονική προσέγγιση να δίναμε αυτά τα φάρμακα εντός των ΜΕΘ», είπε ο κ. Πλεύρης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι εξωφρενικό, οι άνθρωποι που λένε το ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο -κάτι που αποτελεί ψέμα καθώς είναι δοκιμασμένα και έχουν όλες τις εγκρίσεις-, είναι οι ίδιοι που λένε, φέρτε τις θεραπείες, που είναι πράγματι, ακόμα και τώρα, σε εγκριτικό στάδιο.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλθεί στους πολίτες δεν πρέπει να είναι πήγαινε να αρρωστήσεις και, εάν έχεις τις ενδείξεις, θα πάρεις ένα φάρμακο που ενδεχομένως δεν έχει εγκριθεί, για να σωθείς. Αυτό που πρέπει να λέμε στον κόσμο είναι, εμβολιάσου για να μη νοήσεις ή εάν νοσήσεις, η νοσηλεία σου να μην είναι βαριά.

Παράταση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, κίνητρα για αναισθησιολόγους για εφημερίες

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την κατάθεση άλλης τροπολογίας για την εξάμηνη. παράταση των συμβάσεων όλου του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ. Δηλαδή, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022, καθώς και για τη θέσπιση κινήτρου σε αναισθησιολόγους, ύψους 250. ευρώ, για εφημερίες σε νοσοκομεία εκτός Αθηνών και αντίστοιχη δυνατότητα, για ένα. εξάμηνο, και σε ιδιώτες αναισθησιολόγους να μπορούν να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ με 250 ευρώ.

Πράγματι κατατέθηκε η σχετική τροπολογία η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την πρόσληψη. επικουρικού προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού στην Κεντρική Υπηρεσία του. Υπουργείου Υγείας και στην ΙΦΕΤ ενώ παράλληλα προβλέπεται η μετακίνηση. προσωπικού των Τ.Ο.Μ.Υ.

Επιπλέον, με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι ο εμβολιασμός πολιτών κατά της νόσου. Covid -19 μπορεί να γίνει κατ’οίκον αλλά και από τον ΕΟΔΥ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ