Γκάγκα: Κατηγορηματική για τις αξιώσεις των καθηγητών Ιατρικής

Απάντηση στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε γιατρούς πανεπιστημιακών κλινικών και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Απάντηση στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε γιατρούς των πανεπιστημιακών κλινικών και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αφορμή της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η απόφαση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η οποία με έγγραφό της ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνονται δεκτοί στις κλινικές της ασθενείς με Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η κ. Γκάγκα, ερωτηθείσα για το εάν υπάρχουν πανεπιστημιακές κλινικές ή πανεπιστημιακοί που ζήτησαν ή αρνούνται να συνεχίσουν να νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού, ήταν κατηγορηματική. Όπως τόνισε, από την αρχή αυτής της πανδημίας «όλοι μαζί, Πανεπιστήμιο και ΕΣΥ, πορευθήκαμε για να την αντιμετωπίσουμε και σας διαβεβαιώ ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν έχει γίνει καμιά αίτηση από πανεπιστημιακό νοσοκομείο για να μη δέχονται περιστατικά κορωνοϊού». Προφανώς, τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα έχουν κι άλλα περιστατικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εκπαίδευση των φοιτητών, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά, τόνισε.

«Εμφύλιος» στους γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων στην Αττική για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί των πανεπιστημιακών κλινικών του λεκανοπεδίου αναφέρουν. πως για την καλύτερη διαχείριση της επιδημίας αλλά και των άλλων ασθενών με μείζονα, οξεία. ή χρόνια προβλήματα υγείας, οι πάσχοντες από Covid-19 δεν θα γίνονται δεκτοί στις. πανεπιστημιακές κλινικές και θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ. Πρόκειται, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, για ομόφωνη. απόφαση της συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της 31ης Αυγούστου.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΕΙΝΑΠ, η οποία ζήτησε από τους γιατρούς στα πανεπιστημιακά. νοσοκομεία να ανακαλέσουν αμέσως την απόφασή τους, την οποία, μάλιστα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη.

«Δεν θα δεχτούμε τη μονομερή αποκλειστική ενασχόληση του ΕΣΥ με μία μόνο νόσο. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για τον πληθυσμό, θίγει την εκπαίδευση των ειδικευομένων και. προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης», ανέφεραν μεταξύ άλλων, καλώντας την Ιατρική σχολή να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ