Γεωργιάδης: Το ντοκιμαντέρ για Novartis βασίζεται στον δικηγόρο Σαράκη

Στο ντοκιμαντέρ που μετέδωσε η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας (RSI) σχετικά με την υπόθεση Novartis αναφέρθηκε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο ντοκιμαντέρ που μετέδωσε η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας (RSI) σχετικά με την υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο υπουργός είπε ότι εξήγησε στη δημοσιογράφο ότι δεν μπορούσαν οι Έλληνες να μην έχουν πρόσβαση σε νέα φάρμακα και γι’ αυτό τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το clawback ώστε ο ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει να βάζει φάρμακα στη λίστα καθώς μέχρι τότε αυτό δεν συνέβαινε για δημοσιονομικούς λόγους.

“Καλώς τα βάλαμε; Απολύτως καλώς. Αρκετοί Έλληνες ασθενείς έχουν γίνει καλά από αυτά τα φάρμακα”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπ. Υγείας επισήμανε, επίσης, ότι το νόμο αυτό τον χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως πρόσθεσε, το ακριβότερο φάρμακο της Novartis για την αντιμετώπιση του καρκίνου μπήκε το 2018 επί υπουργίας Ξανθού.

Προθέσεις Σαράκη…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε, επίσης, ότι το ντοκιμαντέρ στηρίζεται στο 90% στον Παύλο Σαράκη προσθέτοντας ότι αν κατορθώσει η Δικαιοσύνη να βάλει πρόστιμο στη Novartis οι πελάτες του θα εισπράξουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια αμοιβή και κάποιο μέρος εξ αυτών θα πάρει ο κ. Σαράκης.

“Ο Σαράκης είναι ένας επαγγελματίας δικηγόρος. Πιθανώς αυτή η υπόθεση να του δώσει χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής του νόμιμα”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ να υποβάλλει την παραίτηση του και το σενάριο ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά της γειτονικής χώρας, ο κ. Γεωργιάδης είπε: ” Εάν εκλεγεί στα Σκόπια μία κυβέρνηση η οποία θα προσπαθήσει να παραβιάσει τη Συμφωνία, για να καταγγελθεί μονομερώς από την Ελλάδα γιατί τότε η Ελλάδα θα είχε την ευθύνη της καταγγελίας. Και τότε η Ελλάδα θα ήταν η κατηγορούμενη. Εάν όμως οι Σκοπιανοί παραβιάσουν τη Συμφωνία, εάν εκλεγεί μία κυβέρνηση με ατζέντα να είναι εναντίον της Συμφωνίας και επαναφέρουν τις ταμπέλες Μακεδονία, η Συμφωνία θα έχει ακυρωθεί από πλευράς των Σκοπίων. Τότε σε αυτή τη περίπτωση η Ελλάδα είναι από πάνω. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει λοιπόν”.

Αντιπολιτευτική τακτική

Αναφερόμενος, δε στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για το ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ξανά το ακροατήριο του. Ότι αντιμάχεται όλες αυτές τις πολιτικές τις οποίες υπηρέτησε ως κυβέρνηση. “Πιστεύω ειλικρινά ότι στο ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν χαμένα, με αυτού του τύπου τα Fake News και με αυτού του τύπου τις επιθέσεις. Ειδικά εναντίον μου, πολιτεύτηκαν 4 χρόνια. Που τους οδήγησε σε μία παταγώδη αποτυχία, έχασαν όλων των ειδών τις εκλογές που υπήρχαν στην Ελλάδα το ’19. Θα περίμενε κανείς ότι μετά από τις ήττες θα σκεφτόντουσαν ότι η τακτική τους είναι λανθασμένη. Αυτοί συνεχίζουν το ίδιο. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, το βλέπω κι εγώ στη βουλή όσο προσπάθησαν να με αντιπολιτευτούν στο νομοσχέδιο έτσι ξεψυχισμένα, για την τιμή των όπλων”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ