ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΕΟΔΥ: Οι απολαβές του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου

ΕΟΔΥ: Οι απολαβές του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου

- Advertisement -

Με νέα απόφαση που συνυπογράφουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με νέα απόφαση που συνυπογράφουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Χρήστος Χατζηχριστοδούλου – ΕΟΔΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια καθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ- ΝΠΙΔ) Στυλιανού Ορφανού και του Προέδρου Χριστάκη (Χρήστου) Χατζηχριστοδούλου.

Οι αποδοχές

Όπως προβλέπεται στην απόφαση οι μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ- ΝΠΙΔ), διεπομένου από καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, στο ποσόν τον ευρώ τριών χιλιάδων εννιακοσίων (3.900,00 ευρώ) στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτού.

Επίσης με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ- ΝΠΙΔ), διεπομένου από καθεστώς μερικής απασχόλησης, στο ποσόν τον ευρώ χιλίων πεντακοσίων (1.500,00 ευρώ) στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτού.

Τέλος επισημαίνεται ότι η παρούσα απόφαση ισχύει αναδρομικά από τον διορισμό Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό δυνάμει της ως άνω (2γ) Απόφασης και τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δυνάμει της ως άνω (2δ) Απόφασης αντιστοίχως για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είναι καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο τμήμα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Γεννήθηκε το Μάιο του 1961 και μεγάλωσε στο χωριό Ζώδεια της Κύπρου. Είναι έγγαμος με 4 παιδιά.

Έχει σπουδάσει Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και Περιβαλλοντική Επιδημιολογία τα Πανεπιστήμιο του Harvard.

Στυλιανός Ορφανός
Στυλιανός Ορφανός – ΕΟΔΥ

Ο Στυλιανός Ορφανός είναι καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού». Έχει μεγάλη εμπειρία από Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, όπως το «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και το «Αττικόν». Παράλληλα, έχει διατελέσει σύμβουλος σε μονάδες υγείας των ΗΠΑ και του Καναδά, είναι μέλος πολλών ελληνικών επιστημονικών εταιρειών και διαθέτει σημαντικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο.

O σκοπός του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι η παροχή υπηρεσιών, που συμβάλλουν στην προστασία και βελτίωση της υγείας και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού ενισχύοντας την ικανότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδιαιτέρως των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών κατά της ανθρώπινης υγείας από μεταδοτικά νοσήματα μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων, αναφοράς και κατάθεσης επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων και μέτρων παρέμβασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ