Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ – Τα μέλη (ΦΕΚ)

Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει και επίσημα ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας – Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

ΕΟΔΥ: Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει και επίσημα ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας - Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου στον ΕΟΔΥ είναι τα εξής:

 • Ορφανός Στυλιανός (έχει ήδη οριστεί διευθύνων σύμβουλος), καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ – ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική”, με αναπληρώτριά του τη Λεμονιά Σκούρα, καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.
 • Μαρία Πηρουνάκη, διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ “Ιπποκράτειο”, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αντώνιο Βασιλογιαννόπουλο, λοιμωξιολόγο στην Παθολογική Κλινική του “Ερρίκος Ντυνάν”.
 • Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Μιχαηλάκη, ερευνητή Α’ Εντομολόγο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.
 • Δημήτριος Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Βασιλική Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή – ΕΚΠΑ.
 • Γεωργία Κουρλαμπά, επίκουρη καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας – Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Χατζηγεωργίου, παθολόγο – λοιμωξιολόγο, πτέραρχο ε.α.
 • Παναγιώτα Κοκολέση, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Σταυρίδη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου.
Σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί το τακτικό μέλος Γεωργία Κουρλαμπά.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων:

 • του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 20-22 του ν. 4735/2020 (Α’ 197) και
 • των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10-11-2025, δεδομένων των ως άνω (Γ3) αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων και της προβλεπόμενης τριετούς θητείας του εν λόγω Συμβουλίου, βάσει καταστατικού.

Στο μεταξύ συγκροτήθηκε και η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ, μέλη της οποίας ορίστηκαν οι κ.κ:

 • Παγώνα Λιάγου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με αναπληρώτρια της την Ελένη Μαγειρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.
 • Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, με αναπληρώτρια της τη Βασιλική Μπενέτου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.
 • Γκίκας Μαγιορκίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Χατζηδημητρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας/Ιολογίας.
 • Ευαγγελία Νένα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημόσιας Υγιεινής- Κοινωνικής ιατρικής – Ιατρικής Εργασίας, Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ., με αναπληρωτή της τον Εμμανουήλ Συμβουλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 • Κωνσταντίνος Τσιούτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αναπληρωτή του τον Σπήλιο Μανωλακόπουλο, Καθηγητή Παθολογίας- Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.
Χατζηχριστοδούλου: Η πορεία του…

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, τον τίτλο ειδικότητας Παιδιατρικής το 1993 και από το 1996 έως το 1997 μετεκπαιδεύτηκε στην Παρεμβατική Επιδημιολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Παρεμβατική Επιδημιολογία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EPIET, στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 2003 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, το 2008 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2013 εξελέγη Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου υπηρετεί έως σήμερα.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου οργάνωσε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν το μοναδικό μέλος και στο οποίο από το 2013 υπάρχει Τμήμα Μοριακής Επιδημιολογίας και σήμερα είναι συνεργαζόμενο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για θέματα του Διεθνή Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

Από το 2006 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου και από τον Νοέμβριο του 2008 Επιστημονικός Υπεύθυνος του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή». Κατά τη διετία 2011-2013 διετέλεσε Εκλεγμένος Διευθυντής του Κλινικοεργαστηριακού Τομέα και κατά τα έτη 2017-2020 Εκλεγμένος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ