Αποστολίδης: Σύσταση ομάδας εργασίας για την προσέλκυση επενδύσεων

Λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει στη χώρα μας και το οποίο θα πρέπει να φροντίσουμε να αποδώσει καρπούς στην οικονομία και την απασχόληση τα επόμενα χρόνια, έκανε ο Γενικός Διευθυντής της AbbVie, Πασχάλης Αποστολίδης με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για συμψηφισμό των επενδύσεων Έρευνας & Ανάπτυξης με τις πολύ υψηλές υποχρεωτικές επιστροφές που καταβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει στη χώρα μας και το οποίο θα πρέπει να φροντίσουμε να αποδώσει καρπούς στην οικονομία και την απασχόληση τα επόμενα χρόνια, έκανε ο Γενικός Διευθυντής της AbbVie, Πασχάλης Αποστολίδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από το βήμα του 3ου Συνεδρίου Υγείας της Ναυτεμπορικής ο κ. Αποστολίδης μίλησε για την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης της πορείας των επενδύσεων Έρευνας & Ανάπτυξης στη χώρα μας, μέσω μιας ειδικής “Ομάδας Εργασίας” στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των CROs.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι προσπάθειες που δεν παρακολουθούνται σε τακτική βάση συνήθως παραμένουν κενό γράμμα. Μια ειδική “Ομάδα Εργασίας” για την κλινική έρευνα μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός, να παρακολουθεί την πορεία διεξαγωγής των κλινικών μελετών στη χώρα μας και να λύνει άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Αφετέρου, να εντοπίζει καλές πρακτικές από το εξωτερικό και να προτείνει την ενσωμάτωσή τους στην εθνική νομοθεσία ώστε η χώρα μας να βελτιώνει διαρκώς την ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα που μιλάμε, πολλές κλινικές μελέτες δεν μπορούν να ξεκινήσουν γιατί η αρμόδια Επιτροπή Εγκρίσεων του ΕΟΦ για τις μη παρεμβατικές μελέτες δεν έχει συσταθεί. Μια ειδική “Ομάδα Εργασίας” θα είχε λύσει το θέμα αυτό εντός 24 ωρών αντί να περιμένουμε από τον Ιούνιο».

Ομάδα εργασίας…

Τέλος, ο κ. Αποστολίδης σημείωσε ότι η εν λόγω “Ομάδα Εργασίας” μπορεί να καταθέτει προς συζήτηση στη Βουλή κι έναν ετήσιο απολογισμό των δράσεών της ώστε να ενημερώνονται σε βάθος τα πολιτικά κόμματα για την πορεία της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα και να αποκτήσει έτσι η προσπάθεια αυτή τα χαρακτηριστικά εθνικής πολιτικής ικανής να αντέξει στο χρόνο και τον διεθνή ανταγωνισμό.

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία προσανατολισμένη στην έρευνα. Δέσμευσή της αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων, προηγμένων θεραπειών για μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες παγκοσμίως. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της. Τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της στην καινοτομία. Ώστε να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες σε τέσσερις θεραπευτικές κατηγορίες. Την ανοσολογία, την ογκολογία, την ιολογία και την νευρολογία. Σε περισσότερες από 70 χώρες, οι άνθρωποι της AbbVie εργάζονται καθημερινά για να εξελίξουν τις θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς παγκοσμίως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ