Αντίδραση Πλεύρη σε Λινού για ΕΚΑΒ και επιλεκτικές συμπεριφορές

Την αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, σχετικά με τα περιστατικά που αφορούν καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Την αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν οι δηλώσεις της της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, σχετικά με τα περιστατικά που αφορούν καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η γιατρός και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους θανάτους τόσο της 63χρονης στην Κω, όσο και της 19χρονης, υποστηρίζοντας ότι ήταν πρόσωπα « που εξέφραζαν ομάδες ανισότητας».

«Θα πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι μερικοί άνθρωποι, όπως και η κοπέλα που έχασε τη ζωή της στη Νέα Μάκρη, ανήκαν σε άτομα που εξέφραζαν ομάδες ανισότητας. Η μεν γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην Κω είχε την ανισότητα του ότι ζούσε στη νησιωτική Ελλάδα. Γι’ αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε το υγειονομικό ισοδύναμο, δηλαδή να αναπληρώνουμε τις κοινωνικές και συνθήκες ζωής των νησιωτών με καλύτερη προσπάθεια για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν», είπε αρχικά η κα Λινού.

«Η δε άλλη κοπέλα, ακόμα πιο φρικτό, γιατί έχασε και εκείνη τη ζωή της και το μωρό, ανήκε, απ’ ότι άκουσα στην ομάδα των Ρομά. Είναι καθαρά θέμα ανισότητας γιατί αν ζούσε στα βόρεια ή τα νότια προάστια, το πιο πιθανό θα υπήρχε ένα αυτοκίνητο να την μεταφέρει», πρόσθεσε.

Τότε, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Αντώνης Σρόιτερ σχολίασε:

«Φαντάζομαι, βεβαίως, ότι η καθυστέρηση του ασθενοφόρου δεν έχει να κάνει με το αν ήταν Ρομά ή όχι».

«Ελπίζω πως όχι», απάντησε η κα Λινού.

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη στην Αθηνά Λινού

Η υπόνοια περί επιλεκτικής συμπεριφοράς, που άφησε η γιατρός-επιδημιολόγος και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Μέσω Twitter, ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για «προσβολή του ΕΚΑΒ» καθώς στους διασώστες, που δίνουν τη δική τους μάχη, αξίζει σεβασμός.

«Αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη προσβολή στο ΕΚΑΒ.Η κα Λινού υπονοεί πιθανή επιλεκτική συμπεριφορά. Σήμερα 4138 διασώστες (έναντι 3614 το 2019) δίνουν καθημερινή μάχη.Τα προβλήματα είναι πολλά, διορθώνονται,αλλά έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.Στους διασώστες όμως αξίζει μόνο σεβασμός», έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι για τον θάνατο της 19χρονης ξεκίνησε έρευνα από το υπουργείο Υγείας, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ και την 1η ΥΠΕ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ