Συναγερμός στο νοσοκομείο Ρίου: Θετικοί στον κορωνοϊό 8 νοσηλευτές

Μετά τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο Ρίου καθώς με κορωνοϊό βρέθηκαν 8 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο Ρίου καθώς με κορωνοϊό βρέθηκαν 8 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και τα 8 άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για κρούσματα που οφείλονται στη βρετανική μετάλλαξη.

Αγιος Ανδρέας: Μόλις το 44% των εργαζομένων στο νοσοκομείο έχουν εμβολιαστεί

Μόλις το 44% των εργαζομένων από τους 1.300 συνολικά έχουν εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κοντά στο 60% όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, Γιάννης Καρβέλης, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

«Όσοι υγειονομικοί θέλουν να εμβολιαστούν, θα εμβολιαστούν. Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον, θα γίνει παραγγελία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και ο εμβολιασμός θα γίνει άμεσα» διαβεβαίωσε ο κ. Καρβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι υγειονομικοί είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Με αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίσαμε το πρώτο και το δεύτερο κύμα. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, εμβολιάστηκαν» τόνισε ο Γ. Καρβέλης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, οι εμβολιασμοί στο «Άγιος Ανδρέας» ξεκίνησαν από τις 4 Ιανουαρίου, και αν είχαν γίνει εμβολιασμοί θα είχαν δημιουργηθεί αντισώματα.

«O ”Αγιος Ανδρέας” δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία»

«O ”Αγιος Ανδρέας” δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στον εμβολιασμό κυμαίνονται κοντά στο 50%», υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ «Αγιος Ανδρέας», Κώστας Πετρόπουλος.

«Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμού, ήταν οι διαδικασίες που δεν έδωσαν τη δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό… Ανοιξε πλατφόρμα, δήλωσαν 360 συνάδελφοι και μετά έκλεισε η πλατφόρμα», ανέφερε.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, έχουν γραφτεί στη λίστα υγειονομικοί, αρνητές δεν υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση γίνεται εμβολιασμός μόνο για τη δεύτερη δόση», πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Απαντώντας, ο κ. Καρβέλης διέψευσε ότι υπήρξε πλατφόρμα, αναφέροντας ότι υπήρξε απλώς κατάσταση που εγγράφονταν οι εργαζόμενοι για να κλειστούν τα ραντεβού και να γίνει η ανάλογη προμήθεια των εμβολίων. «Βεβαίως, δεν ήταν μόνο για μια μέρα», επισήμανε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ