ΔιατροφήΠοιο υγρό μας ξεδιψάει καλύτερα και από το νερό; Η απάντηση...

Ποιο υγρό μας ξεδιψάει καλύτερα και από το νερό; Η απάντηση…

- Advertisement -

Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο ο οργανισμός μας έχει αρχίσει να αφυδατώνεται. Η κατανάλωση περισσότερων υγρών μέσα στη μέρα είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ποιο είναι όμως το υγρό εκείνο που μας προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ενυδάτωση;

Νερό: Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο ο οργανισμός μας έχει αρχίσει να αφυδατώνεται.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μην βιαστείτε να πείτε το νερό, γιατί θα χάσετε.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου St. Andrews της Σκωτίας, το γάλα είναι το ρόφημα που παρέχει μεγαλύτερη και με περισσότερη διάρκεια ενυδάτωση στον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το γάλα μπορεί να συγκριθεί αποτελεσματικά με ένα πόσιμο διάλυμα ενυδάτωσης όσον αφορά τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Η συγκεκριμένη έρευνα περιλάμβανε υγιή άτομα, τα οποία δεν εμφάνιζαν σημάδια αφυδάτωσης, όμως κατάφεραν να ενισχύσουν την ενυδάτωση του σώματος τους μέσω του γάλατος.

Το γάλα ως ρόφημα αναπλήρωσης ηλεκτρολυτών

Το αγελαδινό γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή νατρίου και καλίου, δηλαδή των δύο βασικών ηλεκτρολυτών για το σώμα. Με 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, το γάλα είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης, στοιχείο απαραίτητο για την αποκατάσταση των μυών, ενώ διαθέτει υδατάνθρακες, οι οποίοι αποδεδειγμένα προλαμβάνουν την αφυδάτωση. Το γάλα χαμηλών λιπαρών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό ρόφημα ενυδάτωσης με την ίδια συχνότητα που πίνουμε νερό, αφού όχι μόνο διαθέτει λίγες θερμίδες – περίπου 150 ανά φλιτζάνι – αλλά προσφέρει την αίσθηση ότι ξεδιψάει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ