Ξεκινούν οι εργασίες στο Ωνάσειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο -Τα εγκαίνια

H τελετή Έναρξης Κατασκευαστικών Εργασιών στο Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο (ΩΕΜΕΚ), πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, 9/12, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της απόφασης δημιουργίας του από το Ίδρυμα Ωνάση.

H τελετή Έναρξης Κατασκευαστικών Εργασιών στο Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο (ΩΕΜΕΚ), πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, 9/12, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της απόφασης δημιουργίας του από το Ίδρυμα Ωνάση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετρώντας ήδη 27 χρόνια από τη δημιουργία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το Ίδρυμα Ωνάση κατασκευάζει ένα νέο νοσοκομείο διπλά στο Ωνάσειο. Αυτή τη φορά για μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους εκπροσώπων της Πολιτικής, της Εκκλησίας αλλά και της Ιατρικής Κοινότητας.

Η νέα δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο στέκεται σταθερά αρωγός στο έργο της Πολιτείας, αναμένεται αποτελέσει επανάσταση που θα αλλάξει τον χάρτη της Υγείας. Τόσο στο χώρο των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων όσο και στο πεδίο της Παιδοκαρδιολογίας και της Παιδοκαρδιοχειρουργικής.

Η μεταμόσχευση, η οποία αναδεικνύεται παγκοσμίως στην πλέον σύγχρονη θεραπευτική πρακτική του 21ου αιώνα, αποτελεί τη μόνη λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα. Όπως και την αποτελεσματικότερη για τη νεφρική ανεπάρκεια. Δυστυχώς, όμως, η χώρα μας αποτελεί ουραγό στον τομέα αυτόν στην Ευρώπη. Μάλιστα συγκαταλέγεται στις δέκα τελευταίες χώρες του Δυτικού κόσμου, με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΜ να είναι αποκαρδιωτικά.

Ολιστική προσέγγιση δράσεων

Η οικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα απαιτεί μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται αρωγός στο έργο της Πολιτείας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση δράσεων συμβάλει στην επίτευξη του στόχου. Ήδη, έχει συμβάλλει σημαντικά με το το ειδικό πρόγραμμα Υποτροφιών που θέσπισε από το 2018. Χάρη σε αυτό Έλληνες γιατροί εκπαιδεύτηκαν στη Βιέννη, ώστε το πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνεύμονα να ξεκινήσει άμεσα στο Ωνάσειο.

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα 5ετίας και απευθύνεται ειδικά σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Ωνασείου αλλά και για ιατρικό προσωπικό από συνεργαζόμενα στις μεταμοσχεύσεις γενικά νοσοκομεία. Μετά την απαραίτητη ειδίκευση και πιστοποίηση, οι Έλληνες γιατροί θα επιστρέψουν έτοιμοι για να αναλάβουν οι ίδιοι την πραγματοποίηση μεταμοσχεύσεων.

Με τη δημιουργία του ΩΕΜΕΚ, υλοποιείται ένα όραμα που η διοίκηση του Ιδρύματος Ωνάση σχεδίαζε από καιρό: να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία ένα νέο νοσοκομείο, αφιερωμένο στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ενηλίκων και παιδιών, το οποίο παράλληλα θα λειτουργεί ως κέντρο αριστείας και καινοτομίας στις μεταμοσχεύσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ