ΕπιχειρηματικάΞεκίνησε η στελέχωση του τμήματος της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε η στελέχωση του τμήματος της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Pfizer με την λειτουργία ενός νέου παγκόσμιου τμήματος, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο την ασφάλεια των φαρμάκων και τη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Pfizer με την λειτουργία ενός νέου παγκόσμιου τμήματος, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο την ασφάλεια των φαρμάκων και τη φαρμακοεπαγρύπνηση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το τμήμα Safety Surveillance & Risk Management έχει παρουσία σε συνολικά 8 χώρες στον κόσμο και 4 χώρες στην Ευρώπη με την Ελλάδα να αποτελεί πλέον μια από αυτές μαζί με Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελβετία.

Τα στελέχη του νέου αυτού τμήματος ονομάζονται Safety Leads, θα είναι ιατροί όλοι των ειδικοτήτων και θα ασχολούνται με την ανάλυση και κατανόηση δεδομένων ασφαλείας των προϊόντων της Pfizer παγκοσμίως. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από επιστημονικά περιοδικά, αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, κλινικές και μη κλινικές μελέτες (in vitro & in vivo) και επιδημιολογικές μελέτες. Οι Safety Leads, θα είναι υπεύθυνοι για την βελτιστοποίηση του προφίλ ασφαλείας ενός ή περισσότερων φαρμακευτικών προϊόντων της Pfizer. Παράλληλα, στις αρμοδιότητες του νέου παγκόσμιου τμήματος θα είναι και η συνεργασία και αλληλεπίδραση με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για θέματα ασφάλειας φαρμάκων.

Η στελέχωση έχει ήδη ξεκινήσει με την πρόσληψη ειδικευμένων ιατρών από όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Το νέο αυτό τμήμα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για ιατρούς από την Θεσσαλονίκη αλλά και από όλη την Ελλάδα να εργαστούν για τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer και να συμβάλλουν στην εξέλιξη και στη βελτιστοποίηση των φαρμάκων και εμβολίων της εταιρίας.

Ενδυνάμωση παρουσίας

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Pfizer ενδυναμώνει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη με τη λειτουργία ενός τόσο κομβικού τμήματος για τον παγκόσμιο Οργανισμό. Με το νέο τμήμα οι Έλληνες ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ασφάλειας των φαρμάκων της Pfizer παγκοσμίως προσφέροντας στους Ασθενείς μας σε όλο τον κόσμο αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα και εμβόλια.».

Aπό την πλευρά του, ο Ayoub Ayman, Vice President Safety Surveillance and Risk Management στον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer δήλωσε: “Η επιτυχημένη πορεία της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη, με τη λειτουργία των δυο παγκόσμιων κέντρων μας – του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών – μας οδήγησε στην ενδυνάμωση της παρουσίας μας στη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου τμήματος με αντικείμενο την ασφάλεια των φαρμάκων και την φαρμακοεπαγρύπνηση. Η Ελλάδα γενικά αλλά και η Θεσσαλονίκη ειδικότερα, έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι, ότι το νέο τμήμα στη Θεσσαλονίκη θα συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση του σκοπού της Pfizer “Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών”.

Πρόσφατα, στελέχη από τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer και από την Διοίκηση της Pfizer στην Ελλάδα πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Νίτσα, κατά την οποία συζητήθηκε διεξοδικά η λειτουργία και η στελέχωση του νέου τμήματος.

Σχετικά με τη Pfizer: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας.

Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με υγειονομικούς, κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ