Pfizer: Πλατινένια διάκριση στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης – CR Index

Το Πλατινένιο Βραβείο (Platinum Award) για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών το διάστημα 2018-2019 απέσπασε η Pfizer Ελλάς, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Παράλληλα, έλαβε τιμητικό έπαινο από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης για το εργασιακό της περιβάλλον (Κατηγορία WorkPlace).

Το Πλατινένιο Βραβείο (Platinum Award) για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών το διάστημα 2018-2019 απέσπασε η Pfizer Ελλάς, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διάκριση της εταιρείας στο πλαίσιο του CR Index, του πιο υψηλού κύρους και διεθνώς αναγνωρισμένου δείκτη μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης. Το 2017 είχε λάβει Χρυσό Βραβείο (Gold Award) και τιμητική διάκριση ως η εταιρεία με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον, ενώ το 2016 είχε αποσπάσει Ασημένιο Βραβείο (Silver Award) και τιμητική διάκριση, ως η εταιρεία με την καλύτερη επίδοση κατά την πρώτη της συμμετοχή στο θεσμό.

«Η Pfizer έχει συνδέσει την 60χρονη πορεία της στην Ελλάδα με τη συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία. Όλοι οι άνθρωποι της Pfizer Hellas, αντιλαμβανόμαστε την Εταιρική Υπευθυνότητα ως κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας, της αποστολής μας και της κουλτούρας μας. Είναι μια έννοια που συνδέεται άρρηκτα με τον εταιρικό μας σκοπό: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών.

Για εμάς ο σκοπός αυτός σημαίνει να προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προσδοκίες της κοινωνίας. Να ακούμε προσεκτικά, να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα, να νοιαζόμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, να συμμετέχουμε, να στηρίζουμε όσους χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά μας» ανέφερε ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas.

Σταθερή δέσμευση στην Εταιρική Υπευθυνότητα

«Η διάκρισή μας για τρίτη φορά στο πλαίσιο του CR Index, και μάλιστα η κατάκτηση του Platinum Award, αποτυπώνει τη σταθερή δέσμευσή μας στην Εταιρική Υπευθυνότητα και – κυρίως – τη διαρκή ωρίμανση της προσέγγισής μας. Μιας προσέγγισης που είναι πλέον πιο συστηματική, απόλυτα εναρμονισμένη με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και ενσωματωμένη στρατηγικά στις επιχειρηματικές μας αποφάσεις.

To βραβείο αυτό ανήκει, όμως, και στους ανθρώπους της Pfizer Hellas, που με τη συμμετοχή τους, την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους, με την προσήλωσή τους στο σκοπό, στις αρχές και τις αξίες της εταιρείας μας, κάνουν καθημερινά πράξη την Εταιρική Υπευθυνότητα της Pfizer Hellas.», δήλωσε η κα. Βάσω Καραμάνου, BU Lead Vaccines και επικεφαλής της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Pfizer Hellas, έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσα από πολλαπλά προγράμματα. Όπως προσυμπτωματικοί έλεγχοι, δωρεές, εθελοντικές δράσεις. Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των κατοίκων ακριτικών περιοχών. Αλλά και δράσεις για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς και την αντιστροφή του φαινομένου του brain drain. Παράλληλα, σημείο αναφοράς αποτελεί και η υποστήριξη των ασθενών, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.

Pfizer Inc: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ