Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα SDG Ambition Accelerator

Το UN Global Compact Network Hellas ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρόγραμμα SDG Ambition Accelerator που στόχευε στην υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του ως προς τους τρόπους στοχοθέτησης και ενσωμάτωσης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) στη στρατηγική και τη λειτουργία τους.

Το UN Global Compact Network Hellas ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρόγραμμα SDG Ambition Accelerator που στόχευε στην υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του ως προς τους τρόπους στοχοθέτησης και ενσωμάτωσης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) στη στρατηγική και τη λειτουργία τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το SDG Ambition, όπως και τα υπόλοιπα προγράμματα της σειράς “Accelerators”, αποτελεί μια ολοκληρωμένη μαθησιακή διαδικασία περιλαμβάνοντας on-demand sessions, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας “Academy” του UN Global Compact, live sessions με ειδικούς, ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων/ συμμετεχουσών και πρόσβαση σε οδηγούς, εργαλεία και καλές πρακτικές.

Σκοπός του προγράμματος, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήταν να προσφέρει στις επιχειρήσεις καθοδήγηση, εκπαίδευση, ευκαιρίες δικτύωσης με peers και έμπρακτη υποστήριξη προκειμένου να τις βοηθήσει να θέσουν φιλόδοξους στόχους για τους SDGs που σχετίζονται με τον αντίκτυπό τους, να σχεδιάσουν τον τρόπο υλοποίησης και μέτρησης της προόδου τους και να αναπτύξουν μια στρατηγική ενσωμάτωσης και επικοινωνίας σε σχέση με αυτούς τους στόχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να λαμβάνουν ανατροφοδότηση από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ώστε να εμπλουτίζουν τον σχεδιασμό της δράσης τους, ενώ, με την ολοκλήρωση όλων των modules παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το SDG Ambition Accelerator ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και υλοποιήθηκε σε διακρατικό επίπεδο, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Δίκτυα του UN Global Compact στην Κροατία και τη Σερβία, και υπό τον συντονισμό μιας ομάδας έμπειρων ειδικών της Accenture. Συνολικά συμμετείχαν 30 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 14 είναι ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του UN Global Compact Network Hellas.

Τέλος, η επιτυχής υλοποίηση του SDG Ambition Accelerator στην Ελλάδα αντικατοπτρίζεται στα testimonials των ίδιων των στελεχών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, αναφέροντας ενδεικτικά αποσπάσματα που το χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικό ταξίδι συνεργασίας, ανταλλαγής πρακτικών και εμπειριών», «πολύ καλά δομημένο και καινοτόμο πρόγραμμα με πλούσια και περιεκτική πληροφόρηση», «ουσιαστική καθοδήγηση που άνοιξε νέους ορίζοντες», «δομημένη προσέγγιση απέναντι στο σχεδιασμό και επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας», «εξαιρετικό πρόγραμμα που παρέχει τη δυνατότητα ακόμη και σε μικρές επιχειρήσεις να θέσουν και να υλοποιήσουν στόχους βιώσιμης ανάπτυξης».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του UN Global Compact Network Hellas.

Σχετικά με το UN Global Compact Network Hellas

Το UN Global Compact Network Hellas είναι τοπικό δίκτυο της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων στον κόσμο, του Global Compact των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.). Από το 2021 λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας και το Διοικητικό του Συμβούλιο απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος (UNI-PHARMA & InterMed), Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, Αντιπρόεδρος (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ), Κόντη Κιάρα, Γενική Γραμματέας (EY GREECE), Καλογεράκος Άγγελος, Ταμίας (ΤΙΤΑΝ), Kατσούλη Κατερίνα, Μέλος (GRANT THORNTON), Πολυχρονόπουλος Αθανάσιος, Μέλος (POLYECO), Αλεξίου Μαρία, Μέλος (CSR HELLAS), Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Μέλος (ΣΕΒ),Μαχαίρας Κωνσταντίνος, Μέλος (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ). Σκοπός του είναι να ενσωματώσει την ειδική πρωτοβουλία “UN Global Compact” του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. καλώντας τις επιχειρήσεις να ευθυγραμμίσουν τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές τους με τις Δέκα Αρχές, που αφορούν τους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς, και να συμβάλλουν στην επίτευξη των SDGs. Με περισσότερες από 55 ελληνικές επιχειρήσεις και 20 ελληνικούς φορείς να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, το UN Global Compact Network Hellas συνδέει τις τοπικές προτεραιότητες και ευκαιρίες με τις ευρύτερες τάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης και προσαρμόζει μια παγκόσμια στρατηγική σε τοπική δράση υποστηρίζοντας τα μέλη του στο ταξίδι τους προς τη βιώσιμη ανάπτυξη με την εμπειρία και την αξιοπιστία των Η.Ε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ