Η Philip Morris σε συζητήσεις με την Altria Group για συγχώνευση

Σε συζητήσεις με την Altria ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η Philip Morris International (PMI), σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο όμιλο παγκοσμίως, αξίας 200 δισ. δολ.

Σε συζητήσεις με την Altria ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η Philip Morris International (PMI), σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο όμιλο παγκοσμίως, αξίας 200 δισ. δολ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μια επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στην επανένωση της PMI με την Altria, περισσότερο από μια δεκαετία μετά τη διάσπαση των δραστηριοτήτων τους. Υπενθυμίζεται ότι η Altria διαχωρίστηκε από την PMI το 2008. Έκτοτε επικέντρωσε τη δραστηριότητά της ως επί το πλείστον στην αμερικανική αγορά. Διαθέτει τα τσιγάρα Malboro. Η Philip Morris International επικεντρώθηκε στην πώληση της μάρκας στις αγορές του εξωτερικού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η PMI αναφέρει ότι “δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι από τις συζητήσεις αυτές θα υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία ή συναλλαγή”. Όπως προσθέτει, ακόμα και αν επιτεχθεί συμφωνία δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι το deal θα ολοκληρωθεί.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με το CNBC, περίμεναν εδώ και καιρό ότι οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν σε συγχώνευση. Στόχος είναι να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που επιφέρει η ταχεία αναδιάρθρωση της βιομηχανίας καπνού. Οι πωλήσεις τσιγάρων σημειώνουν πτώση. Οι εταιρείες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους.

Η Philip Morris International εξάλλου επικεντρώνει την αναπτυξιακή στρατηγική της στο iQOS. Τη συσκευή που θερμαίνει τον καπνό αντί να τον καίει. Νωρίτερα φέτος, μάλιστα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια στη PMI να κυκλοφορήσει το iQOS στην αμερικανική αγορά, έργο που θα αναλάβει η Altria, στο πλαίσιο συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, και η Altria, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές εσόδων, έχει επενδύσει το ποσό των 12,8 δισ. δολαρίων για την απόκτηση ποσοστού 35% στην αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου Juul.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ