ΕπιχειρηματικάΗ AbbVie στη «χρυσή» 5αδα του World’s Best Workplaces 2023

Η AbbVie στη «χρυσή» 5αδα του World’s Best Workplaces 2023

- Advertisement -

Η φαρμακευτική επιχείρηση AbbVie φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα της φετινής λίστας με τις πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες επικρατεί το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, που ανακοίνωσε το Great Place to Work, σε συνεργασία με το Fortune.

Η φαρμακευτική επιχείρηση AbbVie φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα της φετινής λίστας με τις πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες επικρατεί το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, που ανακοίνωσε το Great Place to Work, σε συνεργασία με το Fortune.
Abbvie

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, η Hilton κατέκτησε την πρώτη θέση, ακολούθησε η DHL στο Νο. 2 και τρίτη αναδείχθηκε η Cisco, στην τέταρτη θέση η AbbVie και στην πέμπτη θέση η Teleperformance.

Να σημειωθεί ότι πέντε από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύτηκαν για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον οι AbbVie, DHL Express, Deloitte, SC Johnson και Teleperformance, διαθέτουν θυγατρικές εταιρείες και στην Ελλάδα.

Για τη σύνταξη της Λίστας Fortune World’s Best Workplaces List, του Great Place To Work, επιλέχθηκαν οι 25 εταιρείες που, σύμφωνα με τους υπαλλήλους τους, προσφέρουν την καλύτερη εργασιακή εμπειρία σε όλους ασχέτως ρόλου, ιεραρχίας κ.ο.κ.

Αναλύθηκαν περισσότερες από 6,2 εκατομμύρια απαντήσεις εργαζομένων στο ανώνυμο ερωτηματολόγιο της έρευνας, που αντιπροσωπεύουν την εμπειρία 18 εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Πολυεθνικές της λίστας

Στις εταιρείες της λίστας, το 90% των εργαζομένων ανέφεραν ότι έχουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, συγκριτικά με κάτι περισσότερο από 50% που απαντούν οι εργαζόμενοι κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα αγοράς που διεξήχθη από το Great Place To Work.

Η φετινή λίστα ήταν πιο ανταγωνιστική από ποτέ, με αύξηση 28% στις εταιρείες που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα από το 2022 και αύξηση 40% στον αριθμό των ερωτηματολογίων των εργαζομένων.

Στις 25 εταιρείες που διακρίνονται βλέπουμε υψηλά ποσοστά εργαζομένων να αναφέρουν πως λαμβάνουν δίκαιη αμοιβή (75%), υποστήριξη για να διατηρούν υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (84%) και έχουν λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους (81%), σε σύγκριση με έναν μέσο χώρο εργασίας.

Στις εταιρείες αυτές, το 88% των εργαζομένων θα συνιστούσε τον εργοδότη τους σε φίλους και συγγενείς – 34 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 54%.

Το Great Place To Work εντοπίζει τέσσερις τρόπους με τους οποίους οι κορυφαίες εταιρείες χτίζουν έναν καλύτερο χώρο εργασίας:
 • Συμμετοχή των εργαζομένων σε αποφάσεις που τους επηρεάζουν
 • Εξασφάλιση ότι κάθε εργαζόμενος έχει έναν δίκαιο, αφοσιωμένο διευθυντή
 • Ενθάρρυνση για υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
 • Σύνδεση κάθε εργαζόμενου με την ουσία και το νόημα πίσω από την εργασία του.
Οι 25 World’s Best Workplaces για το 2023
 1. Hilton
 2. DHL Express
 3. Cisco
 4. AbbVie
 5. Teleperformance
 6. Deloitte
 7. Salesforce
 8. Stryker
 9. Cadence
 10. Accenture
 11. SC Johnson
 12. Hilti
 13. Admiral Group
 14. ThoughtWorks
 15. SAP
 16. Atlassian
 17. Dow
 18. Bacardi
 19. NVIDIA
 20. Insight Enterprises
 21. ServiceNow
 22. Ernst & Young
 23. Kiabi
 24. Al Dabbagh Group
 25. Coats
Η λίστα World’s Best Workplaces

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Μια εταιρεία για να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει το ελάχιστον 5000 εργαζόμενους παγκοσμίως, και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Τι είναι το Great Place to Work

Το Great Place to Work, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για πάνω από 30 χρόνια, «με στόχο το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον», όπως τονίζει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ