Γιατί η Sanofi προχωρά στην εξαγορά της Kymab – Οι όροι συναλλαγής

Η Sanofi εξαγοράζει την Kymab, προσθέτοντας στη γραμμή παραγωγής της το KY1005, ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον βασικό ρυθμιστή του ανοσοποιητικού OX40L.

Η Sanofi εξαγοράζει την Kymab, προσθέτοντας στη γραμμή παραγωγής της το KY1005, ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον βασικό ρυθμιστή του ανοσοποιητικού OX40L.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Sanofi και η Kymab, μία κλινικού σταδίου βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει πλήρως ανθρώπινα μονοκλωνικά αντισώματα εστιάζοντας σε ανοσομεσολαβούμενες παθήσεις και ανοσο-ογκολογικούς θεραπευτικούς παράγοντες, προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας, βάσει της οποίας η Sanofi θα εξαγοράσει την Kymab, καταβάλλοντας αρχικά σχεδόν 1,1 δισ. δολάρια και στη συνέχεια, έως και 350 εκατ. δολάρια, εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένα ορόσημα.

Με βάση τη συμφωνία, η Sanofi θα αποκτήσει τα πλήρη παγκόσμια δικαιώματα του KY1005, ενός πλήρως ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος το οποίο διαθέτει έναν νέο μηχανισμό δράσης. Το KY1005 προσδένεται στον συνδέτη του OX-40 έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα ανοσομεσολαβούμενων παθήσεων και φλεγμονωδών διαταραχών.

«Η εξαγορά της Kymab προσθέτει στη δυναμική γραμμή παραγωγής μας το KY1005, μία δυνητικά πρώτη στην κατηγορία της θεραπεία για ένα φάσμα ανοσομεσολαβούμενων και φλεγμονωδών παθήσεων. Ο νέος μηχανισμός δράσης μπορεί να προσφέρει θεραπεία σε ασθενείς με ανεπαρκή ανταπόκριση στις διαθέσιμες θεραπείες», δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi. «Λόγω του συνεχιζόμενου έργου μας στο πεδίο των εξουθενωτικών παθήσεων του ανοσοποιητικού συστήματος, κατανοούμε πόσο κρίσιμης σημασίας είναι να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία για κάθε ασθενή. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς την ανάπτυξη αυτού του ερευνητικού φαρμάκου».

«Η συμφωνία αποδεικνύει τη δέσμευση, το κίνητρο και την εξειδίκευση ολόκληρης της ομάδας της Kymab, και είμαστε ικανοποιημένοι που λαμβάνουμε την υποστήριξη της Sanofi», πρόσθεσε ο Simon Sturge, Chief Executive Officer της Kymab. «Χάρη στους σημαντικούς πόρους που διαθέτει παγκοσμίως, πιστεύουμε ότι η Sanofi αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για την προώθηση της γραμμής παραγωγής προϊόντων της Kymab και η συγχώνευση θα μειώσει τον χρόνο που απαιτείται ώστε οι νέες θεραπείες μας να γίνουν διαθέσιμες στους ασθενείς».

KY1005: Ένα πολλά υποσχόμενο αντίσωμα για φλεγμονώδεις διαταραχές

Τον Αύγουστο του 2020, η Kymab ανακοίνωσε ότι το KY1005 πέτυχε και τα δύο πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία σε μία κλινική μελέτη Φάσης 2a η οποία μελετούσε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα που δεν ελέγχεται επαρκώς με τοπικά κορτικοστεροειδή. Το KY1005 κατέδειξε σταθερό θεραπευτικό αποτέλεσμα έναντι του εικονικού φαρμάκου σε διάφορα κύρια καταληκτικά σημεία, συμπεριλαμβανομένου του Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας του Εκζέματος (EASI), καθώς και σε πρόσθετες αντικειμενικές κλινικές παραμέτρους.

«Η συγκεκριμένη εξαγορά ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας που βασίζεται στη στόχευση θεμελιωδώς σημαντικών μονοπατιών που εμπλέκονται σε διάφορες νόσους. Θεωρούμε ότι το OX40L, ένας κύριος ρυθμιστής του ανοσοποιητικού, διαθέτει τη δυνατότητα να επαναφέρει την ισορροπία στο ανοσοποιητικό χωρίς να το καταστέλλει, προσφέροντας μια πολλά υποσχόμενη νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση πολλών ανοσομεσολαβούμενων παθήσεων», δήλωσε ο John Reed, M.D. Ph.D., Global Head of Research & Development της Sanofi.

Η γραμμή παραγωγής της Kymab περιλαμβάνει επίσης τον ογκολογικό παράγοντα KY1044, ένα αγωνιστικό μονοκλωνικό αντίσωμα ICOS [επαγόμενος συνδιεγέρτης των Τ κυττάρων], που επί του παρόντος βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης Φάσης 1/2 ως μονοθεραπεία και σε συνδυασμό με έναν αντι-PD-L1 παράγοντα. Επιπλέον, η εξαγορά προσφέρει στη Sanofi πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες αντισωμάτων και ερευνητικές δυνατότητες.

Όροι συναλλαγής

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Sanofi θα εξαγοράσει την Kymab καταβάλλοντας αρχικά σχεδόν 1,1 δισ. δολάρια και στη συνέχεια έως και 350 εκατ. δολάρια, εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένα ορόσημα.

Η Sanofi σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με διαθέσιμα μετρητά. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήξη ή τον τερματισμό της περιόδου αναμονής σύμφωνα με τον νόμο περί βελτίωσης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας Hart-Scott-Rodino του 1976, καθώς και στις λοιπές συνήθεις προϋποθέσεις. Η Sanofi αναμένει να ολοκληρώσει την εξαγορά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η Weil, Gotshal & Manges LLP ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της Sanofi. Η J.P. Morgan ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος της Kymab και η Goodwin PLC ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της εταιρείας.

Σχετικά με την Kymab

Η Kymab είναι μία κλινικού σταδίου βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει θεραπευτικούς παράγοντες βάσει πλήρως ανθρώπινων μονοκλωνικών αντισωμάτων, εστιάζοντας σε ανοσομεσολαβούμενες παθήσεις και στην ανοσο-ογκολογία και χρησιμοποιώντας τις αποκλειστικές, ενοποιημένες πλατφόρμες της εταιρείας, γνωστές με την κοινή ονομασία IntelliSelect®. Οι διαγονιδιακές πλατφόρμες IntelliSelect της Kymab περιλαμβάνουν ένα πλήρες φάσμα ανθρώπινων αντισωμάτων, γεγονός που τις καθιστά τις πλέον ολοκληρωμένες από τις διαθέσιμες πλατφόρμες αντισωμάτων.

Η επιλογή από ένα ευρύ φάσμα πλήρως ανθρώπινων αντισωμάτων διασφαλίζει με μεγάλη πιθανότητα την ταχύτατη και αποτελεσματική ανεύρεση υποψήφιων φαρμάκων με βέλτιστα στην κατηγορία τους χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi έχει αφοσιωθεί στην υποστήριξη των ανθρώπων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υγείας. Είμαστε μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στην ανθρώπινη υγεία. Προλαμβάνουμε τις ασθένειες με εμβόλια και προσφέρουμε καινοτόμες θεραπείες οι οποίες αμβλύνουν τον πόνο και βελτιώνουν τη διαχείριση της εκάστοτε νόσου. Στεκόμαστε δίπλα τόσο στους λίγους που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, όσο και στα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις ανά την υφήλιο.

Με περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 100 χώρες, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε λύσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ