Διπλασιάζει τα αποθέματα ινσουλίνης στη Βρετανία η Novo Nordisk ενόψει Brexit

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Υπερδιπλασιάζει τα αποθέματα ινσουλίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk, ενόψει του επικείμενου Brexit, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλότητα στην προμήθεια των σκευασμάτων στους ασθενείς με διαβήτη.
Σύμφωνα με τον φαρμακευτικό κολοσσό, στόχος της είναι έως τον ερχόμενο Ιανουάριο να αυξήσει τα αποθέματα ινσουλίνης καθώς η Βρετανία πρόκειται να «εγκαταλείψει» την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο Μάρτιο του 2019.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η εταιρεία προμηθεύει πάνω από το ήμισυ των ασθενών, με ινσουλίνη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent».
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πιθανόν να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις αγαθών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Novo Nordisk στο Ηνωμένο Βασίλειο, Pinder Sahota «πρώτη δέσμευση της εταιρείας είναι να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με τα φάρμακα μας, να παραμένουν ανεπηρέαστοι σε περίπτωση Brexit».
Επιπλέον, η Novo Nordisk συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να «εξασφαλίσει αδιάλειπτα τον εφοδιασμό φαρμάκων, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Brexit», όπως ανέφερε ο Pinder Sahota.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ