Bausch Health Ελλάδας: Περιβαλλοντικές δράσεις με την we4all

Συνεπής στο δυναμικό της πρόγραμμα εταιρικής και περιβαλλοντικής ευθύνης «Συμβάλλω», η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health Ελλάδας διοργάνωσε, τον Νοέμβριο, τρεις σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις, με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων της εταιρείας.

Συνεπής στο δυναμικό της πρόγραμμα εταιρικής και περιβαλλοντικής ευθύνης «Συμβάλλω», η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health Ελλάδας διοργάνωσε, τον Νοέμβριο, τρεις σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις, με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων της εταιρείας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό, Περιβαλλοντικό Οργανισμό, we4all (www.we4all.gr), που στόχο του έχει να υπενθυμίσει ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και να βοηθήσει, ώστε η Γη να θεραπευθεί από τις περιβαλλοντικές πληγές της, πριν είναι αργά.

Πιο συγκεκριμένα, ευαισθητοποιημένοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η BAUSCH Health, στις 5.11.21, δενδροφύτευσε πυρόπληκτη ημιορεινή περιοχή του Δήμου Φυλής, στην Αττική. 35 εθελοντές έγιναν «δενδρογονείς», υιοθετώντας και φυτεύοντας, συνολικά, 200 δενδρύλλια. Εκτός αυτού, η εταιρεία, μέσω της we4all, έγινε “Guardian” των Δασών, με στόχο να προσφέρει, συνολικά, 1.000 νεαρά δενδρύλλια για δενδροφύτευση, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπου υπάρχει ανάγκη αναδάσωσης.

Την Κυριακή 21.11.21, ακολούθησε μια ακόμη εθελοντική πρωτοβουλία καθαρισμού τμήματος της ακτής και του δάσους του Σχοινιά, στον Μαραθώνα Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δάσος κουκουναριάς του Σχοινιά, αποτελεί ένα από τα επτά εναπομείναντα σπάνια πευκοδάση της Μεσογείου, και τμήμα του δικτύου NATURA 2000. Συμμετείχαν 40 εθελοντές εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, οι οποίοι συγκέντρωσαν 12 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, συνολικού βάρους περίπου 30 κιλών. Αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός από πλαστικά, χαρτιά, αποτσίγαρα, υφάσματα και άλλα αντικείμενα, αγγίζοντας συνολικά τον αριθμό των 450 τεμαχίων, περίπου.

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Τέλος, καθώς η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ώστε να εκκολαφθούν οι μελλοντικοί υπεύθυνοι πολίτες, την Δευτέρα 22.11.21, η εταιρεία BAUSCH Health συνέβαλλε στην υλοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιβαλλοντικής ενημέρωσης μαθητών, στο 39ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή 40 παιδιών και των δασκάλων τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστική περιβαλλοντική παρουσίαση, στην τάξη, και εκπαίδευση δενδροφύτευσης, όπου τα παιδιά ανέλαβαν δράση στον σχολικό κήπο, φυτεύοντας φυτά και βαφτίζοντάς τα με δικά τους ονόματα!

Ο Γενικός Διευθυντής της BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης, δήλωσε σχετικά: «Με δειλά βήματα αλλά κάθε χρόνο πιο πολλά, κάνουμε το αυτονόητο για τον πλανήτη μας. Όλοι μαζί, οι εθελοντές μας και οι οικογένειες μας δεσμευόμαστε για την προώθηση και άλλων περιβαλλοντικών δράσεων, σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί η έννοια της οικολογικής ευαισθησίας και του περιβαλλοντικού οράματος, το οποίο εμπνέει τους ανθρώπους μας, τα παιδιά μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο». Our People Our Motive, Our Planet Our Motive.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BAUSCH Health Ελλάδας, αναδείχθηκε 1o καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, στην έρευνα Great Place to Work® – Best Workplace® 2021, στην κατηγορία εταιρειών με 50-250 εργαζόμενους, ενώ για την περίοδο Νοεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022, η εταιρεία πιστοποιήθηκε, εκ νέου, με τα διεθνή πρότυπα Great Place to Work®, καθώς πληροί τα κριτήρια του καλού εργοδότη, με βάση τις αξιολογήσεις των εργαζομένων της και την καταγραφή της οργανωτικής δομής της.

Σχετικά με την BAUSCH Health Hellas

Η BAUSCH Health Ελλάδας αποτελεί μια σύγχρονη και καινοτόμο φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Ελληνική αγορά το 2005 και απασχολεί 74 εργαζόμενους συνολικά. Δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου σε ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Οφθαλμολογίας μέσω της ομπρέλας Bausch+Lomb, με προϊόντα όπως το συμπλήρωμα διατροφής για την Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς κυλίδας Ocuvite, τα τεχνητά δάκρυα Artelac,Vidilac και Vidisan, το κορτικοστεροιδές με αντιμικροβιακό Dexamytrex, το αντιφλεγμονώδες φάρμακο Yellox, το συμπλήρωμα διατροφής για νευροπροστασία με κιτικολίνη (Cognizin°), βιταμίνες και ψευδάργυρο Cebrolux® NF.

To όραμά μας στη “BAUSCH Health Ελλάδας” είναι να βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων, με τα κορυφαία προϊόντα Υγείας που διαθέτουμε, αλλά και να καταστούμε διαχρονικά ο έμπιστος συνεργάτης Υγείας. Η εταιρεία ανήκει στον πολυεθνικό Όμιλο BAUSCH Health Companies Inc., με έδρα το Quebec του Καναδά και 22.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, ενώ είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ιατρικά εργαλεία και εξαρτήματα της BAUSCH Health, αποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, εξειδίκευσης και τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας.

Κάθε μέρα, 150 εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται τα προϊόντα της BAUSCH Health, παγκοσμίως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ