AstraZeneca: 30 χρόνια λειτουργίας, υποστηρίζοντας 30 ΜΚΟ

Πιστή στη δέσμευση να δημιουργήσει θετική επίδραση στην Κοινωνία, η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Ελλάδος κάνει πράξη τις αξίες της, προχωρώντας στη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 30 κοινωφελείς Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), σε συνεργασία με το δίκτυο ΔΕΣΜΟΣ.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Ελλάδος κάνει πράξη τις αξίες της, προχωρώντας στη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 30 κοινωφελείς Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), σε συνεργασία με το δίκτυο ΔΕΣΜΟΣ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας της AstraZeneca στην Ελλάδα και υλοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη μετεγκατάσταση της εταιρείας σε νέο κτίριο στο Μαρούσι. Συνδέοντας συμβολικά τα 30 χρόνια προσφοράς στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία, με την προσφορά υλικού εξοπλισμού σε 30 κοινωφελείς οργανισμούς, η AstraZeneca συνέβαλε στην ενίσχυση των υποδομών τους και κατ’ επέκταση, στη διευκόλυνση του έργου τους.

Συγκεκριμένα, η ενέργεια αφορά στη δωρεά μεγάλου μέρους του υπάρχοντος εξοπλισμού γραφείου της εταιρείας, ώστε να αξιοποιηθεί εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη: στις εγκαταστάσεις μη κυβερνητικών οργανισμών που επιτελούν σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο.

Σύμφωνα με τις αρχές της Στρατηγικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της AstraZeneca, η ευημερία της επιχείρησης συνδέεται άρρηκτα με την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, η μετεγκατάσταση σε σύγχρονα open space γραφεία, δεν συμβάλλει μόνο στην ενδυνάμωση της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων, αλλά αποτελεί ευκαιρία για την ικανοποίηση των αναγκών πολυάριθμων συνανθρώπων μας σε δύσκολη κατάσταση.

Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών

Η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε: «Στην AstraZeneca εδώ και 30 χρόνια, είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των ασθενών, αλλά και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Με αυτήν την πρωτοβουλία αποσκοπούμε στη διευκόλυνση των καθημερινών δράσεων των 30 Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, έτσι ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη προσφορά τους. Δράσεις κοινωνικής προσφοράς, όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνεισφοράς μας προς την Κοινωνία, με επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, Αλέξια Σοφία Κατσαούνη, υπογράμμισε πως: «Η υποστήριξη της AstraZeneca στις 30 ΜΚΟ με τη δωρεά του εξοπλισμού συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς των εργαζομένων, καθώς και των ωφελουμένων. Ευχαριστούμε θερμά, για την ευγενική και γενναιόδωρη πρωτοβουλία τους και για την έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης. Μέσω αυτής της δωρεάς μας δίνεται η δυνατότητα να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες, εξοπλίζοντας τις ΜΚΟ με απαραίτητους πόρους. Η δράση αυτή ας είναι η αφετηρία για πολλές ακόμα πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς».

Οι 30 κοινωφελείς οργανισμοί (ΜΚΟ) στους οποίους διατέθηκε ο εξοπλισμός (δωρεά), είναι:

Αμυμώνη, ΑΡΣΙΣ, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α.), Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (Ε.Ο.Δ.), Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» (ΕΕΑ).

Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Κέντρο Ημέρας Αγίας Παρασκευής (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.).

Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Ξενώνας Αριάδνη (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Ξενώνας Θέτις (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Ξενώνας Οδυσσέας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Οικοτροφείο Λυκόβρυσης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Οικοτροφείο Παλλήνης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.). Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Οικοτροφείο Πεντέλης (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.).

Θεόφιλος, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής, Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, Νέα Ζωή, Μ.Κ.Ο «Αποστολή», Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (ΠΙΚΠΑ Βούλας), Πειραϊκή Ένωση Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), Emfasis Foundation, Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

MDA ΕΛΛΑΣ – Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, RSF Hellas – Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, Social Hackers Academy (SHA).

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μία διεθνής, βασισμένη στην επιστήμη, βιο-φαρμακευτική εταιρεία, η οποία εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Κυρίως για τη θεραπεία νόσων σε τρεις θεραπευτικές κατηγορίες: Ογκολογικές παθήσεις, Καρδιαγγειακές, Νεφρικές και Μεταβολικές παθήσεις και Αναπνευστικές παθήσεις. Η εταιρεία δραστηριοποιείται, επίσης, επιλεκτικά στους τομείς αυτοάνοσων νοσημάτων, των νευροεπιστημών και των λοιμωδών νοσημάτων. Η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες. Τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

Σχετικά με το δίκτυο ΔΕΣΜΟΣ

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ατόμων με όραμα να εξελίξουν την προσφορά στην Ελλάδα. Αξιοποιεί το πλεόνασμα προϊόντων και παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη βασικών αναγκών ευπαθών ομάδων και ατόμων. Προσπαθεί αδιάκοπα να είναι ο πιο δυναμικός κόμβος προσφοράς στην Ελλάδα. Βοηθώντας τους κοινωφελείς φορείς να υπηρετήσουν το σκοπό τους και να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ