Αλλαγή διοίκησης στην Euromedica με εξώδικο από την Farallon Capital

Ριζικές αλλαγές με έκτακτη Γενική Συνέλευση για ανάκληση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και εκλογή νέας επιτροπής ελέγχου, ζητά η Farallon Capital, με εξώδικο που απέστειλε προς το διοικητικό συμβούλιο της Euromedica.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την ιδιότητα του μετόχου άνω του 5% της Euromedica, ελέγχοντας συνολικά το 17,5%, το αμερικανικό fund Farallon απέστειλε εξώδικο στην εισηγμένη εταιρεία, ζητώντας τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Τα δύο θέματα που θα συζητηθούν αφορούν: α) την ανάκληση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και β), την εκλογή νέων μελών επιτροπής ελέγχου. Αποσκοπώντας ουσιαστικά στην «απομάκρυνση» της διοίκησης Λιακουνάκου.

Η κίνηση της Farallon για την απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την αναγγελία έκτακτης γενικής συνέλευσης της Euromedica για την 7η Ιουνίου. Στην γενική συνέλευση η διοίκηση καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 60 εκατ. ευρώ. Όπως επίσης και την εκλογή διοικητικού συμβουλίου. Η πρόταση θα είναι η παραμονή του σημερινού σχήματος. Υπό τον έλεγχο ουσιαστικά του Θωμά Λιακουνάκου. Καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στην Euromedica εκτελεί ο γιος του Νικόλαος Λιακουνάκος.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Το ποσοστό που κατέχει στη Euromedica η Αxon Holdings ελέγχεται πλέον από τον διαχειριστή. Ο διαχειριστής ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας μετά από δικαστικό αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς εναντίον της πλευράς Λιακουνάκου. Το άθροισμα των ποσοστών της Αxon Holdings και της Farallon στη Euromedica υπερβαίνει το 50%.

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν πως είναι οξύμωρο η διοίκηση προτείνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Δεδομένου μάλιστα ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί λογιστικές καταστάσεις της χρήσης 2017.

Σύμφωνα με τον τελευταίο ετήσιο ισολογισμό, οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα τέλη του 2016 ανέρχονταν σε 354,7 εκατ. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία εξαμήνου του 2017, η εταιρεία είχε δάνεια 417 εκατ. ευρώ. Ενώ εμφάνιζε αρνητικά ίδια κεφάλαια 205 εκατ. ευρώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ