Τα σημάδια που δείχνουν πώς το στρες βλάπτει το δέρμα μας

Το έντονο άγχος βλάπτει σοβαρά την υγεία μας και ακολούθως το δέρμα μας, τα μαλλιά μας αλλά ακόμη και τα νύχια μας, όπως αποκαλύπτουν γιατροί και έρευνες σχετικά με την επίδραση του στρες στον οργανισμό μας.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, το στρες δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επίσης, κατά την περίοδο έντονου στρες αυξάνεται η παραγωγή κορτιζόλης και άλλων ορμονών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπί που μπορούσαμε να πατήσουμε και να μας απαλλάξει από σκέψεις που μας αγχώνουν, μας χαλούν τη διάθεση.

Δυστυχώς το στρες αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι σπάνιο και πραγματικά ζηλευτό να συναντάς στις ημέρες μας ανθρώπους χαλαρούς, που δεν αγχώνονται και δεν ζουν με έντονο στρες.

Και όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, το στρες είναι κάτι που επηρεάζει μόνο αρνητικά τη ζωή μας.

Αν λοιπόν δεν το γνωρίζετε ήδη, να σας πούμε ότι τα συναισθήματα δρουν ισχυρά στο δέρμα και αυτό με τη σειρά το μας προειδοποιεί με διάφορους τρόπους.

Ποιοι είναι αυτοί; Ποια είναι τα σημάδια που μας δείχνει το δέρμα μας ότι έχουμε έντονο στρες;
  • Εμφάνιση σπυριών σε διάφορα σημεία του προσώπου ακόμα και έναρξη ή έξαρση της ακμής
  • Έντονη ξηροδερμία
  • Αυτοάνοσες δερματικές ασθένειες

Όπως αναφέρουν ειδικοί, το στρες δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επίσης, κατά την περίοδο έντονου στρες αυξάνεται η παραγωγή κορτιζόλης και άλλων ορμονών, οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό και πιο επιρρεπές σε ακμή.

Διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία παρουσιάζουν έντονη αύξηση στις ημέρες μας είναι ενδείξεις έντονου στρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψωρίαση ή και άλλες παθήσεις, όπως η ακμή ή μερικά μικρά κόκκινα σπυράκια διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του προσώπου ή και του σώματος.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το έντονο στρες ξεσπούν με συνήθειες όπως να τρώνε τα νύχια τους ή να δαγκώνουν τα χείλη τους, σε σημείο που ματώνουν.

Αν αισθάνεστε ότι έχετε έντονο στρες και μάλιστα αντιμετωπίζετε ένα από τα παραπάνω προβλήματα στο δέρμα σας, τα οποία δεν επουλώνονται ή επιμένουν να επανέρχονται, τότε πρέπει να δείτε πώς θα χειριστείτε το άγχος.

Καλό είναι να μην αμελείτε το δέρμα σας. Ακόμα και αν είστε κουρασμένοι ή έχετε έντονο στρες προσπαθήστε να το φροντίσετε και να του προσφέρετε την περιποίηση που του αξίζει.

  • Εντάξετε στην καθημερινότητά σας την άσκηση, βοηθάει στο στρες.
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά.
  • Απομακρυνθείτε από οτιδήποτε σας αγχώνει στη ζωή σας.
  • Αναζητήστε βοήθεια από ειδικούς, μιλήστε μαζί τους και πείτε όλα όσα σας απασχολούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ