Έφτασαν τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης στα καταστήματα Lidl

Προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης ντόπιας εσοδείας διαθέτει στα ράφια της η αλυσίδα super market Lidl, με δύο συσκευασίες που δημιουργούνται από άνθη κάνναβης και προσφέρονται στα ελβετικά καταστήματα ως υποκατάστατο των στριφτών τσιγάρων.

Τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα Lidl έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτουν ηρεμιστική και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά να μην προκαλούν ζαλάδα.

Ένα κουτί ενάμισι γραμμαρίου από φυτά που έχουν μεγαλώσει σε εσωτερικό χώρο κοστίζει 17,99 ελβετικά φράγκα, ενώ μία σακούλα τριών γραμμαρίων κοστίζει 19,99 αλλά περιέχει άνθη τα οποία έχουν καλλιεργηθεί σε θερμοκήπιο. Τα πακέτα πωλούνται δίπλα στα τσιγάρα και τα πούρα στα ταμεία. Το κόστος ενός τσιγάρου είναι διπλάσιο από αυτό ενός στριφτού τσιγάρου από καπνό.

Η Ελβετία άλλαξε τον νόμο το 2011, έτσι ώστε να επιτραπεί σε άτομα άνω των 18 ετών να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν κάνναβη που περιέχει 1% τετραϋδροκανναβινόλη, το βασικό ψυχοτρόπο στοιχείο του φυτού.

Το γερμανικό σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι ο προμηθευτής του προϊόντος, The Botanicals, που βρίσκεται στο Θουργκάου της βορειοανατολικής Ελβετίας, καλλιεργεί τα φυτά της κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους και σε ημι-αυτοματοποιημένα θερμοκήπια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Δίχως χημικές ουσίες

«Ο παρασκευαστής βασίζεται στη βιώσιμη γεωργία και δεν προσθέτει χημικές, συνθετικές ή γενετικά τροποποιημένες ουσίες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το προϊόν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κανναβιδιόλη (CBD), ένα φυσικό συστατικό της κάνναβης. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, περιλαμβάνουν πολύ μικρές ποσότητες τετραϋδροκανναβινόλης και υψηλά ποσοστά κανναβιδιόλης», αναφέρει η Lidl στην ανακοίνωσή της.

Η αλλαγή στη νομοθεσία που έγινε στην Ελβετία το 2011, η οποία σχεδιάστηκε για να προσφέρει μεγαλύτερες ποσότητες ιατρικής – φαρμακευτικής κάνναβης στο κοινό, μόνο πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η υπηρεσία ελβετικών τελωνείων, που συγκεντρώνει τους φόρους από την πώληση προϊόντων κάνναβης, κατέγραψε σημαντική αύξηση στους μεταπωλητές από ελάχιστους το 2015 σε περισσότερους από 140 πέρυσι.

Το 2017 τα φορολογικά έσοδα ήταν 18 εκατομμύρια στερλίνες έναντι τζίρου 73 εκατομμυρίων.

Το ελβετικό σούπερ μάρκετ Coop ήταν το πρώτο που πούλησε τσιγάρα από κάνναβη τη χρονιά που πέρασε.

Πάντως, η φιλανθρωπική οργάνωση Addiction Suisse έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη δράση της τετραϋδροκανναβινόλης (φαρμακευτικής κάνναβης) και την επίδρασή της στον πλακούντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το Lidl, ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη, άνοιξε το 700ό υποκατάστημά του στη Βρετανία τον Φεβρουάριο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ