Ποια είναι και που βρίσκονται τα κορυφαία γυμναστήρια στον κόσμο;

Η Βρετανική πρωτεύουσα ναι, είναι αλήθεια, διαθέτει τα κορυφαία πλέον σύγχρονα γυμναστήρια στον κόσμο. Κάποιες φορές αυτά συνδυάζονται και με luxury spa. Αυτά είναι λοιπόν τα επονομαζόμενα London’s elite gyms για perfect fit.

Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας να γυμνάζονται με «φόντο» το Mayfair, το Knightsbridge και άλλες περιοχές του Λονδίνου.

Το “PILATES” βρίσκεται μέσα στο “Mandarin Oriental” και δημιουργήθηκε από την top στο … είδος Χόλι Χάντερ. Μέσα στα “Harrods”, βρίσκεται το “Harrods Wellness centre”. Ο καλύτερος συνδυασμός!

Shopping και μετά γυμναστική στα εμβληματικότερα πολυκαταστήματα του πλανήτη. Στην Mortimer Street, υπάρχει το VARIETY της Λουϊζα Ντρέηκ, η οποία έχει «ανακαλύψει» ένα φοβερό κοκτέιλ από άκρως αποτελεσματικές ασκήσεις για το χάσιμο των περιττών κιλών.

Για τις Dancing Queens, η πρώην χορεύτρια του Μπρόντγουεη Άσλεϋ Γίτερ, έχει δημιουργήσει ένα ειδικό χώρο στην Great Portland Street. Όλοι αυτοί οι οποίοι επιθυμούν ένα πολύ γρήγορο αποτέλεσμα, υπάρχει το Fast and Furius στην Tottenham Court Road.

Προτείνουμε επίσης το Backdrop, το Midfulness, το Team Work και βέβαια το γυμναστήριο (και Spa), το οποίο προτιμούν οι vips, που φθάνουν στο Λονδίνο από ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για το περίφημο, υπερπολυτελές “The Lanesborough Health Club & Spa”. Μέσα στο super luxury, πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο “The Lanesborough”…

Υγιεινή και καθαριότητα σε όλα τα γυμναστήρια…

Ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι είναι το… savoir vivre υγιεινής που πρέπει να ακολουθείται για να μη θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των άλλων που ασκούνται στα ίδια όργανα, αλλά και του ίδιου του εαυτού τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος το γυμναστήριο να γίνει χώρος όπου «ανθούν» μικρόβια και ιοί, λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνοι. Οι λύσεις για να αποφευχθεί αυτό είναι ο καθένας να τηρεί κάποιους βασικούς και πολύ απλούς κανόνες.

Συγκέντρωση βακτηρίων

Ας ξεκινήσουμε από το πλαστικό μπουκαλάκι από το οποίο πίνουμε νερό. Καλό είναι αυτό να αντικατασταθεί από μπουκάλι άλλου υλικού, γιατί το πλαστικό επιτρέπει τη συγκέντρωση βακτηρίων. Επίσης, γράφετε πάνω στο μπουκάλι τα αρχικά σας για να μην μπερδευτεί κάποιος άλλος και πιει από το δικό σας. Η επαφή με τα όργανα γυμναστικής και μάλιστα ενώ είμαστε ιδρωμένοι είναι επίσης ένα άλλο «καυτό» ζήτημα. Το πέρασμα με αντισηπτικά μαντηλάκια και το πλύσιμο των χεριών πριν και μετά τη χρήση τους είναι μια πολύ καλή «στρατηγική» υγιεινής. Μετά το τέλος της γυμναστικής το ντους σε δημόσιας χρήσης λουτρά είναι κάτι που απαιτεί πολλές προφυλάξεις. Οι σαγιονάρες είναι το νούμερο ένα όπλο κατά των μικροβίων που μαζεύονται λόγω της υγρασίας στο πάτωμα του ντους, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης κυρίως οι μύκητες.

Μικρόβια στο σπίτι

Μάλιστα, μία φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να βουτάτε και τις σαγιονάρες του γυμναστηρίου σε διάλυμα χλωρίνης. Τέλος, φροντίστε να μη μεταφέρετε τα μικρόβια του γυμναστηρίου στο σπίτι σας. Οι βρόμικες και υγρές τσάντες γυμναστηρίου είναι το βασίλειο των μυκήτων. Για να μη γίνει η δική σας τσάντα λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται είναι οργάνωση. Έχετε λοιπόν μια πλαστική τσάντα για τα ιδρωμένα και βρόμικα ρούχα και εσώρουχα. Με το που φτάσετε στο σπίτι, βάλτε τα ρούχα αυτά κατευθείαν στο πλυντήριο και πετάξτε την πλαστική τσάντα. Σε πλαστική σακούλα θα πρέπει να βάζετε επίσης και τα αθλητικά σας παπούτσια, τα οποία όταν επιστρέψετε σπίτι πρέπει να βγουν στο μπαλκόνι για να αεριστούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ