Αυτή είναι η προπόνηση 10 λεπτών για σφιχτά και λεπτά πόδια

Τα λεπτά και σφιχτά πόδια είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται, καθώς είναι βασικό στοιχείο θηλυκότητάς. Οι ασκήσεις για λεπτά πόδια που προτείνει στο thehealth.com, η πιστοποιημένη personal trainer, Tania Tarafdar, θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Με τις συγκεκριμένες ασκήσεις, λέει η Τarafdar, δεν θα απολαμβάνουμε μόνο λεπτά πόδια αλλά κυρίως σφιχτά απομακρύνοντας την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση.

Τα λεπτά και σφιχτά πόδια είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται, καθώς είναι βασικό στοιχείο θηλυκότητάς

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ασκήσεις για λεπτά πόδια

Καθίσματα

Τα καθίσματα μπορεί να φαίνονται αρχικά πολύ απλά αλλά θα σας φέρουν γρήγορα πιο κοντά στον στόχο σας, αναφέρει στο thehealth.com, η personal trainer, Tania Tarafdar. Στεκόμαστε με την πλάτη ευθεία, τα πόδια ανοιχτά και να κοιτούν οι μύτες προς τα έξω. Κάνουμε καθισματάκια αλλά φροντίζουμε να διατηρούμε την πλάτη σε ευθεία θέση. Για αρχή προσπαθήστε να κάνετε σωστά την άσκηση κρατώντας το σώμα στην σωστή θέση. Λυγίστε τα πόδια σας μέχρι το σημείο που μπορείτε και μέρα με την μέρα θα δείτε πως θα έχετε όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

Με λάστιχο

Κάντε εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις για λεπτά πόδια απλά με ένα φαρδύ λάστιχο! Δένουμε ένα λάστιχο στο πόδι του κρεβατιού ή του καναπέ μας δημιουργώντας μία θηλιά και περνάμε μέσα το ένα μας πόδι πιάνοντας στο κουντεπιέ. Φροντίζουμε το πόδι μας να κάνει ορθή γωνία ώστε να μην φεύγει το λάστιχο! Αν, για παράδειγμα περάσετε το δεξί πόδι σας τραβήξτε το λάστιχο προς την δεξιά πλευρά μέχρι να τεντώσει και επαναφέρετε. Συνεχίστε την άσκηση κάνοντας την ίδια κίνηση 10 φορές κι έπειτα αλλάξτε πόδι. Με το αριστερό πόδι τραβήξτε προς την αριστερή πλευρά. Επαναλάβετε έως 5 φορές σε κάθε πόδι.

Μπορούμε να συνεχίσουμε τις ασκήσεις για λεπτά πόδια με το λάστιχο περνώντας αυτή την φορά και τα δυο μέσα στο λάστιχο. Τεντώνουμε με την ίδια δύναμη το λάστιχο και επαναφέρουμε. Κάνουμε την ίδια κίνηση 10 φορές, χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε κάνοντας 3 σετ.

Με μπάλα

Πολλές φορές ψάχνουμε ασκήσεις για λεπτά πόδια και κυρίως μας απασχολεί η χαλάρωση που παρατηρούμε στους μηρούς. Με μία μπάλα όμως μπορούμε να δούμε καταπληκτικά αποτελέσματα. Πάρτε μία μικρή πλαστική μπάλα και τοποθετήστε την ανάμεσα στα πόδια σας λίγο πιο πάνω από τα γόνατα. Πιέστε την μπάλα για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στην συνέχεια χαλαρώστε για λίγα δευτερόλεπτα και επαναλάβετε. Κάντε περίπου 15 φορές και γρήγορα θα παρατηρήσετε πως σε μικρό χρονικό διάστημα οι μηροί σας αρχίζουν να σφίγγουν.

Ως συμπληρωματική άσκηση, μπορείτε να ξεκινήσετε μια ήπια σωματική δραστηριότητα, όπως το γυμναστήριο, το aqua aerobic, η κολύμβηση και η ποδηλασία, λέει η Tarafdar.

Ποδήλατο

Ίσως να μην έχετε όλες την δυνατότητα να απολαύσετε μία ωραία διαδρομή με το ποδήλατό σας το οποίο μπορεί να σας προσφέρει άσκηση αλλά και διασκέδαση μαζί αλλά μπορείτε σίγουρα να ταξιδέψετε για λίγο από το σπίτι! Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τα δημιουργώντας ορθή γωνία. Φανταστείτε πως κάνετε ποδήλατο και κινήστε τα ομοιόμορφα. Συνεχίστε για λίγη ώρα το ποδήλατο και τα αποτελέσματα μετά από ένα διάστημα θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

Έντονο περπάτημα και τρέξιμο

Φυσικά από τις ασκήσεις για λεπτά πόδια και σφιχτά δεν θα μπορούσε να λείπει το έντονο περπάτημα και το τρέξιμο τα οποία ουσιαστικά είναι το Α και το Ω αφού έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε μία καλή φυσική κατάσταση ώστε να ακολουθούμε καλύτερα τις ασκήσεις που επιλέγουμε να κάνουμε. Μην ξεχνάτε λοιπόν πως το έντονο περπάτημα και το τρέξιμο συμβάλλουν γενικότερα στην καλή υγεία και είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για λεπτά και σφιχτά πόδια, λέει η Tarafdar.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ