Ξεκινάνε οι εργασίες για τρία πιθανά εμβόλια κατά του κοροναϊού

Τρεις ξεχωριστές ερευνητικές ομάδες θα αρχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη πιθανών εμβολίων για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού που προκάλεσε επιδημία στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο παγκόσμιος συνασπισμός καταπολέμησης ασθενειών (CEPI), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Τρεις ξεχωριστές ερευνητικές ομάδες θα αρχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη πιθανών εμβολίων για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού που προκάλεσε επιδημία στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο παγκόσμιος συνασπισμός καταπολέμησης ασθενειών (CEPI)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο CEPI, ο οποίος συγχρηματοδοτεί τα έργα έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε ότι το σχέδιο είναι να υπάρξει τουλάχιστον ένα πιθανό εμβόλιο για κλινικές δοκιμές μέχρι τον Ιούνιο.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων και εμβολίων Moderna. Σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμώξεων των Η.Π.Α. Όπως και με την αμερικανική εταιρεία Inovio Pharma και μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Queensland της Αυστραλίας.

Ο νέος κοροναϊός πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Wuhan. Έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους ενώ έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 600, κυρίως στην Κίνα. Κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες.

Κάθε ένα από τα τρία έργα θα δοκιμάσει μια ξεχωριστή επιστημονική προσέγγιση για την ανάπτυξη ενός προληπτικού εμβολίου κατά του ιού της Κίνας, γνωστού ως nCoV-2019.

“Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία. Ελπίζουμε ότι αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός εμβολίου για την ασθένεια αυτή”, δήλωσε ο κ. Richard Hatchett, διευθύνων σύμβουλος του CEPI.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ