ΦάκελοιΔιαβήτηςΟριστική η αποζημίωση του συστήματος Libre από τον ΕΟΠΥΥ

Οριστική η αποζημίωση του συστήματος Libre από τον ΕΟΠΥΥ

- Advertisement -

Την οριστική αποζημίωση του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης Libre ψήφισε χθες, 3 Οκτωβρίου 2018, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Libre

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ συζήτησε το θέμα και αποφάσισε την αποστολή της θετικής εισηγητικής της έκθεσης στο ΔΣ του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 

Επιτέλους, μετά από τουλάχιστον 2,5 χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών και πιέσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, το ΔΣ του Οργανισμού με τη θετική του ψήφο, ενέταξε το Libre στο σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ.

Διαθέσιμο προς συνταγογράφηση θα είναι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα πριν την εφαρμογή του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, αφού ολοκληρωθούν και οι τυπικές, αλλά και ηλεκτρονικές διαδικασίες του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ μπαίνει σε ισχύ, σύμφωνα με την από 2.10.2018 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, από 1η Νοεμβρίου 2018.

Ο νέος ΕΚΠΥ αναδιαμορφώθηκε και με τη συμβολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η οποία διεκδίκησε και εξασφάλισε την παροχή των απαραίτητων υγειονομικών υλικών και των τεχνολογικών προϊόντων, στις αναγκαίες ποσότητες, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Διαβήτη και για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πασχόντων.

«Αυτή η χρονοκαθυστερημένη εφαρμογή του δυστυχώς μας στερεί για έναν ακόμη μήνα όλα αυτά που ο νέος ΕΚΠΥ εμπεριέχει», επισημαίνει στο δελτίο Τύπου η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και συνεχίζει: «Παράληψή μας θα ήταν να μην ευχαριστήσουμε τον εκπρόσωπό μας στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, μέσω της ΕΣΑμεΑ, κ. Γρηγόρη Λεοντόπουλο, που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε και στηρίζει τις θέσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ανθρώπων με Διαβήτη στις νέες θεραπείες και στις σύγχρονες τεχνολογίες αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο μας και για το λόγο αυτό όλοι εμείς, στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αδιάκοπα και με πείσμα τα αυτονόητα για όλους τους ανθρώπους με Διαβήτη μέχρι την τελική δικαίωσή μας!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ