ΕΕ: Έγκριση στο Dupixent της Sanofi για τη χρόνια πνευμονοπάθεια

Το φαρμακευτικό σκεύασμα Dupixent της Sanofi εγκρίθηκε για τη χρόνια πνευμονική διαταραχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας άλλη μια οδό ανάπτυξης για το blockbuster φάρμακο.

Το φαρμακευτικό σκεύασμα Dupixent της Sanofi εγκρίθηκε για τη χρόνια πνευμονική διαταραχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας άλλη μια οδό ανάπτυξης για το blockbuster φάρμακο.
Dupixent – Sanofi, Regeneron

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη έγιναν οι πρώτες που ενέκριναν την ένεση ως πρόσθετη θεραπεία για ορισμένους ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ανακοίνωσε η Sanofi την Τετάρτη.

Το φάρμακο, που είναι ήδη ένα από τα κορυφαία του κλάδου, σηματοδοτεί την πρώτη νέα θεραπευτική προσέγγιση εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία για τη ΧΑΠ, μια απειλητική για τη ζωή φλεγμονώδη αναπνευστική νόσο που προκαλεί απόφραξη της ροής του αέρα, δήλωσε η εταιρεία.

Η απόφαση είναι θετική για τον διευθύνοντα σύμβουλο Πολ Χάντσον, ο οποίος επιδιώκει να μετατρέψει τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία σε μια παγκόσμια δύναμη με ένα πλήθος θεραπειών επόμενης γενιάς.

Ο Χάντσον σόκαρε τους επενδυτές τον Οκτώβριο με ένα σχέδιο αύξησης των δαπανών για την ανάπτυξη φαρμάκων, το οποίο του επέβαλε να εγκαταλείψει ορισμένους στόχους κερδών με την ελπίδα να ενισχύσει την μετέπειτα ανάπτυξη. Η εταιρεία προωθεί τώρα δώδεκα πιθανά φάρμακα με κορυφαίες πωλήσεις μέσω δαπανηρών κλινικών δοκιμών.

Το Dupixent βελτίωσε τη λειτουργία των πνευμόνων και ενίσχυσε την ποιότητα ζωής των ασθενών με ΧΑΠ σε δύο μελέτες ορόσημο, δήλωσε η Sanofi.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξετάζει επίσης το φάρμακο για την πνευμονική πάθηση και θα μπορούσε να καταλήξει σε απόφαση έως τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη Sanofi. Οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα και την Ιαπωνία το εξετάζουν επίσης.

Δύο μελέτες

Το Dupixent, το οποίο αναπτύχθηκε με την Regeneron Pharmaceuticals Inc., συνταγογραφείται επί του παρόντος για παθήσεις που κυμαίνονται από το άσθμα έως ορισμένες δερματικές παθήσεις. Συγκέντρωσε 10,7 δισ. ευρώ (11,5 δισ. δολάρια) σε πωλήσεις πέρυσι, ενώ η ζήτηση εξακολουθεί να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο.

Τα έσοδα για τη Sanofi μπορεί να αυξηθούν σε περισσότερα από 20 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2030, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg. Το φάρμακο θα αρχίσει τότε να βλέπει λήξεις πατεντών, επιτρέποντας φθηνότερα ανταγωνιστικά προϊόντα τα επόμενα χρόνια.

Δύο επιτυχημένες μελέτες προχωρημένου σταδίου του Dupixent σε άτομα με ΧΑΠ εξέπληξαν πολλούς αναλυτές του κλάδου. Αρκετές θεραπείες στο παρελθόν απέτυχαν να βοηθήσουν την πάθηση, συμπεριλαμβανομένου του Fasenra της AstraZeneca Plc και του Nucala της GSK Plc, γεγονός που μείωσε τις προσδοκίες για μια σημαντική ανακάλυψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ