Αξίζει να δειςΝέες ψηφιακές πένες ινσουλίνης υπόσχονται καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο

Νέες ψηφιακές πένες ινσουλίνης υπόσχονται καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Δύο νέες πένες ινσουλίνης, ψηφιακής απεικόνισης, με οθόνη και δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης στο δοσολογικό σχήμα και τον γλυκαιμικό έλεγχο σε ασθενείς με διαβήτη, αναμένεται να λανσάρει στους επόμενους μήνες η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk, προχωρώντας σε συμφωνία με την Flex Digital Health.

NovoPen 6 και NovoPen Echo Plus

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αξιοποιώντας την πλατφόρμα BrightInsight της Flex, η Novo Nordisk στοχεύει στη διάθεση δύο νέων μοντέλων παγκοσμίως στις αρχές του 2019, του NovoPen 6 και του NovoPen Echo Plus, που υπόσχονται μεγαλύτερη ευκολία στη συμμόρφωση των ασθενών.

«Οι άνθρωποι που λαμβάνουν ινσουλίνη, δεν επιτυγχάνουν γλυκαιμικό έλεγχο», όπως δήλωσε στο MobiHealthNews ο Anders Dyhr Toft, αντιπρόεδρος εμπορικής ανάπτυξης της Novo Nordisk, υπογραμμίζοντας πως «σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς παραβλέπουν την ενδεδειγμένη συχνότητα χρήσης ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν σωστή δοσολογία. Αυτά τα σημεία έρχεται να καλύψουν οι ψηφιακές λύσεις που παρέχουμε, προκειμένου ο ασθενής να αποκτήσει καλύτερο έλεγχο της κατάστασης του, μέσω της διασύνδεσης των πενών ινσουλίνης με τα smartphones. Οι πένες ινσουλίνης θα αποστέλλουν τα δεδομένα στο κινητό τηλέφωνο των χρηστών, αξιοποιώντας τα δεδομένα μέσω της πλατφόρμας για καλύτερη διαχείριση του διαβήτη.

Γιατί έχει σημασία

Η συγκεκριμένη επένδυση της Novo Nordisk με την Flex, αποτελεί μέρος της δέσμευση της για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών.

Novo Nordisk

«Είναι το πρώτο βήμα για την Novo Nordisk», όπως δήλωσε ο Anders Dyhr Toft, επισημαίνοντας πως «στη στρατηγική της Novo δεν περιλαμβάνεται μόνο η παροχή φαρμάκων για την ινσουλίνη, αλλά και η ευκολότερη διαβίωση και διαχείριση του διαβήτη στους ασθενείς».

«Η πλατφόρμα BrightInsights αποτελεί βασικό προϊόν της Flex Digital Health», σύμφωνα με τον Dr Kal Patel, SVP ψηφιακής υγείας στην Flex. «Είναι μια πλατφόρμα διασύνδεσης IoT για εγκεκριμένες συσκευές και φάρμακα. Το BrightInsight ενσωματώνει και αναλύσει ιατρικά δεδομένα, μέσω αλγορίθμου. Η διασύνδεση με τις πένες θα επιτρέψει στους ασθενείς να παρακολουθήσουν τις συνήθειες στη χρήση ινσουλίνης και να συζητήσουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν με τον γιατρό τους. Η συνδεσιμότητα ανοίγει την πόρτα για χρήση αλγορίθμων που θα βοηθήσουν ασθενείς να κάνουν τη σωστή λήψη δοσολογίας, αλλά και ειδοποιήσεις που θα μπορούσαν να τους προτρέψουν να παραμείνουν συμμορφωμένοι στη θεραπεία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ