HealthSpy: Τα μαύρα hub-άρια, η κακή συνεννόηση και τα νέα πρόσωπα

  • HealthSpy by MisterSpy

Απόβαση στην «κλειδωμένη» Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ένα από τα κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να βάλει το «κλειδί στην πόρτα» του περιβόητου hub της Pfizer. Ο λόγος… για τον Άλμπερτ Μπουρλά, που κατάφερε από την Θεσσαλονίκη να «αναρριχηθεί» στην ελίτ των στελεχών της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Απόβαση στην «κλειδωμένη» Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ένα από τα κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να βάλει το «κλειδί στην πόρτα» του περιβόητου hub.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μαθαίνουμε οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την έλευση του ελληνικής καταγωγής κ. Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Φυσικά, από τα εγκαίνια δεν πρόκειται να λείπουν και οι προβλεπόμενες κυβερνητικές «συνοδείες». Στόχος είναι επισφραγίσουν το κλίμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, την προσέλκυση επενδύσεων κτλ. Ως γνωστόν, οι καλές σχέσεις μεταξύ Μπουρλά και κυβέρνησης Μητσοτάκη ιδιαιτέρως καλές.

Όταν μιλάμε για νέες θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που τα νέα εγχειρήματα μαστίζονται από την κρίση λόγω πανδημίας οποιαδήποτε επένδυση, μόνο «ευκαιρία» αποτελεί. Φυσικά και όλα αυτά καλώς! Όμως, στα καλώς γραφόμενα δεν απουσιάζουν και οι… γκρίνιες!

Προτάσεις για μετακινήσεις στελεχών της Pfizer από την Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα, πέφτουν στο κενό! Χαμηλά κίνητρα; Σίγουρα όχι! Χαμηλά μισθολογικά budgets; Ακούγεται πως είναι το πιο πιθανόν. Την ίδια στιγμή, το χαρούμενο και εορταστικό κλίμα βαραίνουν «σκιές» που κάνουν λόγο νέα ένταση στη συρρίκνωση τμημάτων, αλλαγές και περικοπές, σε μια γενικευμένη ασάφεια που προκαλεί πανικό. Εν αναμονή των εξελίξεων….

Τι απέγινε ο Βασιλακόπουλος; Γιατί «χάθηκε» από τον ΕΟΔΥ;

To φαβορί για τη θέση του προέδρου στον ΕΟΔΥ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, παράτησε την «κούρσα» στα μισά; Εξ όσων μαθαίνουμε, ο εξαίρετος επιστήμονας που γνωρίζει όσο λίγοι τα συμβαίνοντα στο χώρο της Υγείας ζύγισε τα ασυμβίβαστα. Είδε στο ζύγι τα οφέλη και τις απώλειες που μπορεί να έχει και τελικά κατέληξε πως δεν… βγαίνει!

Ο Βασιλακόπουλος τυγχάνει ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης στο επιστημονικό του αντικείμενο. Το ερώτημα ήταν κατά πόσο ο ίδιος θα επιθυμούσε να μεταπηδήσει σε αμιγώς τεχνοκρατικά μονοπάτια και πιθανόν να απωλέσει την όποια ελευθερία και συχνότητα εμφάνισης στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Μέχρι στιγμής, Θεοκλής Ζαούτης και Παγώνα Λάγιου, αμφότεροι μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, είναι τα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους προταθεί να αναλάβουν την ηγεσία του ΕΟΔΥ. Ίδωμεν…

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Δύσκολες ώρες σε επίπεδο συντονισμού στο υπουργείο Υγείας. Κύκλοι προσκείμενοι στον Θανάση Πλεύρη διέψευδαν την προηγούμενη εβδομάδα αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, περί επικείμενων αλλαγών στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αναγκάζοντας κυβερνητικούς κύκλους να επιβεβαιώνουν μέσω διαρροών τις πληροφορίες που μετέδωσε -διόλου τυχαία- ο τηλεοπτικός σταθμός.

Κύκλοι Πλεύρη έλεγαν “όχι” στις αλλαγές, κύκλοι Μαξίμου “ναι”… αναμένονται! Η έλλειψη συνεννόησης για ένα αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του κ. Πλεύρη κατάφερε να δημιουργήσει -όπως αναμένονταν κιόλας- «εκνευρισμό» στον νέο υπουργό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ