Healthspy: Τα 2,6 εκατ. του Υγείας, τα δάνεια, η πώληση και ο CEO

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Η «μάχη» για τα 2,65 εκατ. του Υγείας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε γραφεία των βορείων προαστείων για τη διαχείριση του νέου προγράμματος επικοινωνιακής προβολής της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και αφορά την υλοποίηση προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» – Δευτερογενής Πρόληψη.

Healthspy: Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε γραφεία των βορείων προαστείων για τη διαχείριση του νέου προγράμματος επικοινωνιακής προβολής της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και αφορά την υλοποίηση προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» – Δευτερογενής Πρόληψη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το πακέτο των διόλου ευκαταφρόνητων 2,65 εκατ. ευρώ του προγράμματος -που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- συγκεντρώνει σειρά υποψηφίων για τη διαχείριση και… προβολή του.

Όπως μαθαίνουμε, η εντολή άνωθεν προβλέπει την τήρηση αυστηρών μέτρων και προδιαγραφών και αυτή τη φορά, όπως και με τα περιβόητα προγράμματα που έτρεξαν στη διάρκεια της πανδημίας. Η διάθεση των κονδυλίων θα γίνει σε μια σειρά Μέσων (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο) και ζητούμενο είναι να υπάρξει διαφάνεια και να μη δοθούν αφορμές στην αντιπολίτευση για «μαύρες λίστες» και ευνοημένα κυβερνητικά ΜΜΕ.

Τα δημιουργικά των agencies έχουν επικεντρωθεί στο δημιουργικό κομμάτι για τις δράσεις Δευτερογενούς Πρόληψης στο ευρύ κοινό, καθώς πρέπει με σαφήνεια και αμεσότητα να μεταφέρουν μια σειρά από μηνύματα, που δεν είναι άλλα από τα εξής: Προληπτικός Διαγνωστικός Έλεγχος Καρκίνου του Μαστού, Προληπτικός Διαγνωστικός Έλεγχος Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας, Προληπτικός Διαγνωστικός Έλεγχος Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, Προληπτικός Διαγνωστικός Έλεγχος του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, Προληπτικός Διαγνωστικός Έλεγχος Ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και Προγεννητικός και Περιγεννητικός Διαγνωστικός Έλεγχος.

Τα δάνεια και ο… «καπνός» της Lavipharm

Αρκετός «καπνός» έχει συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα πάνω από τη Lavipharm, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον έλεγχο του ενημερωτικού δελτίου που υπεβλήθη φέρεται να διαπίστωσε ανακρίβειες. Healthspy

Η αγορά αναφέρει πως η εταιρεία αναληθώς εμφάνιζε στις οικονομικές καταστάσεις τόσο της 30/06/2022 όσο και της 31/12/2021 δάνεια των οποίων είχαν σπάσει τα covenants ως μακροπρόθεσμα ενώ θα έπρεπε να τα απεικονίζει ως βραχυπρόθεσμα καθώς δεν είχε λάβει waiver στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά το έλαβε μεταγενέστερα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό αφορά το δανεισμό από δύο εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα και η εταιρεία θα πρέπει να επαναδημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις με «διόρθωση λάθους» όπως της προσφέρει τη δυνατότητα η νομοθεσία.

Το γεγονός αυτό εγείρει μια σειρά από ζητήματα ενώ ταυτόχρονα φέρνει σε δύσκολη θέση την ορκωτό της Lavipharm.

Πάντως, τα όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις είναι μεν αληθή αλλά αποκρύπτουν το γεγονός ότι τα waiver ελήφθησαν μετά την ημερομηνία αναφοράς που είναι η 30/06/2022.

ΙΑΣΩ και παρασκήνιο

Εξακολουθεί να παραμένει στο προσκήνιο η πληροφορία πως το ΙΑΣΩ πουλήθηκε στο BC Partners, παρά τις διαψεύσεις τις προηγούμενης εβδομάδας.

Άνθρωποι της αγοράς επιμένουν πως αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με το ΙΑΣΩ. Η πώληση του ΙΑΣΩ, που ανήκει στο Οaktree, έχει ανατεθεί στη Morgan Stanley και κατά καιρούς έχουν γίνει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις οι οποίες όμως δεν προχώρησαν, γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις των Αμερικανών μετόχων κρίθηκαν υπερβολικές.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι αν τώρα, που άλλαξε η κατάσταση στις αγορές, άλλαξαν μαζί και οι αποτιμήσεις οπότε βρέθηκε κάποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής ο οποίος προχωράει στην επόμενη φάση…

Αυθεντικός Μαραθ-εόρτιος

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του CEO εταιρείας από τον ευρύτερο χώρο της «Υγείας» στον αγώνα 10 χιλιομέτρων, του Σαββάτου στην Αθήνα.

Στο συγκεκριμένο block ήταν έντονη η παρουσία των εργαζομένων της εταιρείας που ηγείται, συντονίζοντας και δίνοντας το καλό παράδειγμα ομαδικότητας και «ευ αγωνίζεσθαι». Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση -όπως μας μεταφέρουν- βρέθηκε εκτός αγωνιστικής ζώνης και σταδιακά.. εξαφανίζεται! Η εκκίνηση, όπως και πιθανόν το φινάλε, δεν βρήκε τον διακεκριμένο CEO να κόβει το νήμα, παρά την ένθερμη συμμετοχή του στα… προεόρτια! Στρίβειν προ του αγώνος!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ