HealthSpy: Τα χαμένα κεφάλαια, οι εντυπώσεις, οι μνηστήρες και το SMS

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Αναζητώντας χρήματα για… χρήματα που λείπουν

Νέο επεισόδιο και μάλιστα με happy end αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στο «σήριαλ» της διαπραγμάτευσης του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των Διαγνωστικών για το clawback. Η μια πλευρά έδειξε καλές προθέσεις μετά την προσωρινή παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ενώ, όπως μαθαίνουμε, μετά το πολυπόθητο 20ήμερο ο Πλεύρης πρόκειται να «ανοίξει» το συρτάρι προκειμένου να «τρέξει» χρήμα.

Healthspy: Νέο επεισόδιο και μάλιστα με happy end αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στο «σήριαλ» της διαπραγμάτευσης του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των Διαγνωστικών για το clawback

Μπορεί να μην είναι μεγάλα τα ποσά αλλά ένα μικρό «τυράκι» στην επερχόμενη συνάντηση πιθανόν να είναι αρκετό για να πέσουν οι τόνοι. Εκατέρωθεν, οι ισχυροί άντρες του ευρύτερου χώρου της Υγείας γνωρίζουν πως η λύση στο μείζον ζήτημα του clawback σε διαγνωστικά εργαστήρια και κλινικοεργαστηριακά ιατρεία φαντάζει δυσεπίλυτος γρίφος.

Μπορεί ο Θάνος Πλεύρης να δώσει λύση στο πρόβλημα; Σίγουρα όχι οριστικά και ουσιαστικά. Όμως υπάρχουν καλές προθέσεις! Μαθαίνουμε πως αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να συσπειρώσει δυνάμεις αλλά κυρίως τα απαιτούμενα κεφάλαια. Μάλιστα, ένα από τα «μάτια» που συχνάζουν στην Αριστοτέλους μας μεταφέρει ότι είναι βέβαιο πως θα… βρεθεί λύση! Και μάλιστα πριν την Παρασκευή!

Θετικό πρόσημο με «μικρές;» απώλειες;

Θετική εντύπωση στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ άφησε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε πρόσφατη εκδήλωση στο Νιάρχος, όπου παρευρέθηκαν διακεκριμένα πρόσωπα των ιδιωτικών κλινικών. Επικοινωνιακός, πρόθυμος να συζητήσει τα αιτήματα του κλάδου, να βοηθήσει στα προβλήματα, να συζητήσει με τους γιατρούς, ιδιοκτήτες, γραμματείς, φαρισαίους και γενικά οποιονδήποτε τον πλησίαζε! Γενικά ένα ευχάριστο και ιδιαίτερα θετικό κλίμα!

Ωστόσο, λίγοι νομίζω δεν πρόσεξαν το ψυχρό κλίμα μεταξύ υπουργού με τον «ισχυρό άντρα» των ιδιωτικών κλινικών. Άλλοι λένε πως φταίει η «αντιδικία» για το εύρος των ΣΔΙΤ, και άλλοι για τις προθέσεις «καταπάτησης» των κεκτημένων τους εν μέσω 4ου κύματος της πανδημίας! Σε κάθε περίπτωση συγκρατήστε για το πολύ σύντομο μέλλον τη «διαφωνία» καθώς σύντομα πρόκειται να βγει και στο προσκήνιο!

Τα «προσκλητήρια» και οι μνηστήρες του Ντυνάν

Ζήτημα ημερών είναι να ξεκλειδώσει για ακόμα μια φορά η διαδικασία πώλησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς. Στο παρασκήνιο έχουν διαμορφωθεί τα στρατόπεδα που επιδιώκουν να «χτυπήσουν» το συγκεκριμένο asset.
Ζωηρό ενδιαφέρον δείχνει φυσικά το CVC, το αμερικανικό fund Farallon Capital που είχε εξαγοράσει τα δάνεια της Euromedica και ο όμιλος του Ιατρικού με τη γερμανική Asklepios Kliniken GmbH που ξόδεψε περί τα 130 εκατ. ευρώ για να γίνει εταίρος της οικογενείας Αποστολοπούλου.

Όπως φτάνει στα αυτιά μου, υπάρχουν και μικρότεροι «παίκτες» που δεν αξίζει να γίνει μνεία στα ονόματα τους. Πάντως στην περίπτωση του Ντυνάν, αναμενόμενο είναι εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς να «παίξει» κάποιο ρόλο και η κυβέρνηση! Κυριακή κοντή γιορτή!

Και από τέλος Γενάρη έρχεται SMS σε όλους τους 40+

Τεχνολογική πρόοδος; Πρόληψη; Ουσία η επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας μας; Όπως και να χει η στήλη οφείλει να αναγνωρίσει την πρόοδο που μπορεί να επέβαλε η πανδημία, αλλά ήρθε για να μείνει επί της ουσίας. Πλεύρης και Πιερρακάκης αναμένεται να λανσάρουν τέλος Ιανουαρίου 2022 την νέα υπηρεσία SMS για τους 40 και άνω! Σε πρώτη φάση μαθαίνουμε πως οι εξετάσεις για του πολίτες θα αφορούν δύο κατηγορίες. Εξέταση προστάτη για τους άντρες και καρκίνου μαστού για τις γυναίκες. Ένα σοβαρό βήμα στο κομμάτι της πρόληψης που αξίζει φυσικά συγχαρητηρίων! healthspy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

clawback healthspy healthspy healthspy

clawback

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ