Θες να αυξήσεις τη σεξουαλική σου ζωή; Στείλε τον για… ψώνια

Το παράδοξο και μυστήριο της υγιούς σεξουαλικής ζωής σκιαγραφεί μια νέα έρευνα αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών, καθώς η «ένταση» δεν βρίσκεται στο κρεβάτι, αλλά στις… δουλειές του σπιτιού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης σε ετερόφυλα ζευγάρια το ένα τρίτο των ζευγαριών του δείγματος μοιράζονταν εξίσου τις δουλειές. Η έρευνα διεξήχθη από τον κοινωνιολόγο του Πανεπιστημίου της Γιούτα, Ντάνιελ Κάρλσον, σε συνεργασία με τους κοινωνιολόγους Αμάντα Μίλλερ και Σάρρον Σάσλερ. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Socius).

«Αυτά τα ζευγάρια, εν αντιθέσει με τα ζευγάρια παλαιότερων εποχών, ανέφεραν υψηλή συζυγική και σεξουαλική ικανοποίηση. Μάλιστα, ήταν η μόνη ομάδα μεταξύ των οποίων η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είχε αυξηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», αναφέρει ο Δρ Κάρλσον.

Ορισμένες δουλειές του νοικοκυριού σχετίζονταν περισσότερο με την ικανοποίηση που απολάμβαναν τα μέλη του ζεύγους από τη σχέση τους.

Δουλειές – σχέση – σεξ

«Οι άνδρες που έκαναν τα ψώνια του σπιτιού εξίσου με τη σύζυγο, όχι μόνο ανέφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση σε επίπεδο σχέσης και σεξ, αλλά ήταν και περισσότερο ικανοποιημένοι από άνδρες των οποίων οι γυναίκες έκαναν κυρίως τα ψώνια του νοικοκυριού.

Σε ότι αφορά την καθαριότητα και το πλύσιμο, οι άνδρες ανέφεραν χαμηλότερη ικανοποίηση από τη σχέση και το σεξ. Και περισσότερη δυσφορία όταν οι ίδιοι κυρίως επιβαρύνονταν με αυτές τις δουλειές. Ωστόσο ήταν εξίσου ικανοποιημένοι όταν είτε τις μοιράζονταν, είτε τις έκαναν οι σύντροφοί τους», λέει ο ερευνητής.

Το πλύσιμο των πιάτων

«Οι γυναίκες που έκαναν κυρίως το πλύσιμο των πιάτων ανέφεραν περισσότερη δυσφορία σε επίπεδο σχέσης. Ταυτόχρονα λιγότερη ικανοποίηση από τον σύντροφο και λιγότερη ερωτική ικανοποίηση, από εκείνες που μοιράζονταν τη δουλειά εξ ίσου με τον σύζυγο», αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ