Τζανάκης: Ποιος είναι ο δείκτης που θα καθορίσει το ενδεχόμενο lockdown

Για τον δείκτη που θα κρίνει ένα ενδεχόμενο lockdown μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τα μοντέλα του οποίου δείχνουν όπως ανέφερε 1.500 έως 1.800 νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας έως τα Χριστούγεννα.

Για τον δείκτη που θα κρίνει ένα ενδεχόμενο lockdown μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τα μοντέλα του οποίου δείχνουν όπως ανέφερε 1.500 έως 1.800 νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας έως τα Χριστούγεννα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τόνισε ότι τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, σχεδόν έως τις 25 Δεκεμβρίου, οι ημερήσιοι θάνατοι θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά διψήφια νούμερα, μεταξύ 79 και 95, ενώ δεν απέκλεισε ορισμένες ημέρες ο αριθμός των νεκρών να είναι τριψήφιος.

Ο δείκτης που θα κρίνει το lockdown

Όσο για τους αριθμούς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα lockdown είπε πως «το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», ωστόσο, μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και βέβαια πρέπει να τηρηθούν όσα ήδη ισχύουν.

Ειδικότερα, είπε πως αν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις ωστόσο «απέχουμε από αυτό». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τώρα γίνονται κατά μέσο όρο 440 εισαγωγές την ημέρα. Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Είπε τέλος πως από κάθε χίλια επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού, πρόσθεσε, αναμένονται 10 νεκροί και επιπλέον 50 με 70 διασωληνωμένοι ασθενείς, κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν η χώρα μας έφτασε από τους 30 νεκρούς στους 90 όταν τα κρούσματα από 2.000 ανέβηκαν στις 7.000.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ