Δημόσια ΥγείαΤο 88% των νέων θεωρούν σημαντική την συναισθηματική υγεία

Το 88% των νέων θεωρούν σημαντική την συναισθηματική υγεία

- Advertisement -

Τις σκέψεις και τις απόψεις νέων, Ευρωπαίων πολιτών για τη συναισθηματική υγεία, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, την υγεία, την οικογένεια, και άλλα ενδιαφέροντα θέματα διερεύνησε η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, μέσω της έρευνας “Συναισθηματική Υγεία της γενιάς Ζ και των Millennials: τι κινητοποιεί τους νέους Ευρωπαίους;”. Στην έρευνα συμμετείχαν 7.500 νέοι, 19-25 (γενιά Z) και 26-36 (Millennials) ετών, από 12 Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία).

Τις σκέψεις και τις απόψεις νέων, Ευρωπαίων πολιτών για τη συναισθηματική υγεία, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, την υγεία, την οικογένεια, και άλλα ενδιαφέροντα θέματα διερεύνησε η Merck

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Η Merck είναι μια εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας και το 50% των εργαζομένων μας ανήκουν στις γενιές Ζ και Μillennials. Οι μελλοντικοί εργαζόμενοι και συνεργάτες μας, είναι μέρος αυτών των γενεών», επισήμανε η Susan King-Barnardo, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Γενική Διευθύντρια για τη Merck στην Ελλάδα και την Κύπρο. «Συνεπώς, ένας από τους στόχους μας είναι να ακούσουμε τις νεότερες γενιές, να μάθουμε για τις ανησυχίες και τις επιθυμίες τους και να τις εντάξουμε στην ατζέντα μας. Αυτοί είναι το μέλλον μας. Αυτός είναι ο στόχος αυτής της σημαντικής ευρωπαϊκής έρευνας της Merck».

Σχετικά με τη συναισθηματική υγεία, το 88% της γενιάς Z και των Millennials την χαρακτηρίζουν ως την πιο σημαντική πλευρά της ζωής τους, ενώ σχεδόν 8/10 (76%) τη συζητούν μεταξύ τους και τους απασχολεί τακτικά. Οι νέοι Ευρωπαίοι αξιολογούν εξίσου υψηλά (87%) και τη σωματική τους υγεία και επιλέγουν ως κύριο εργαλείο φροντίδας του εαυτού τους τις τακτικές ιατρικές εξετάσεις (σχεδόν 1/3). Αντίστοιχα, 8 στους 10 υποστηρίζουν πως η πηγή που εμπιστεύονται περισσότερο για πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους είναι το υγειονομικό προσωπικό.

Επένδυση η υγειονομική περίθαλψη 

Ως προς το μέλλον που οραματίζονται για την υγειονομική περίθαλψη, το 71% των νέων Ευρωπαίων θα ήθελε να δει την έρευνα να αντιμετωπίζεται περισσότερο σαν επένδυση παρά σαν κόστος, την ίδια στιγμή που μεγαλύτερες προκλήσεις που θα ήθελαν να εξαλείψουν αν μπορούσαν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο θεωρούν τον καρκίνο (39%) και την κλιματική αλλαγή (33%). Παράλληλα, το 65% των Ευρωπαίων, 19-36 ετών, θα ήθελε περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την υπογονιμότητα, ενώ αν μπορούσαν να πείσουν τους ηγέτες του πλανήτη για κάτι, θα έδιναν προτεραιότητα στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για ιατρική έρευνα (4/10) και στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και της πρόληψης σε θέματα υγείας.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι η γενιά Z και οι Millennials της Ευρώπης, ανησυχούν πολύ ή αρκετά (7 στους 10) για περιβαλλοντικά θέματα δηλώνοντας σε ποσοστό 25% πως η ανησυχία τους αυτή είναι ο λόγος που τους οδηγεί σε πιο βιώσιμες επιλογές τρόπου ζωής. Παράλληλα, αν ζούσαν σε έναν ιδανικό κόσμο, 7 στους 10 νέοι Ευρωπαίοι, θα ήθελαν να αποκτήσουν οικογένεια, ενώ στην ιεράρχηση των σχετικών με την αναπαραγωγική υγεία θεμάτων, ξεχώρισαν η σεξουαλική υγεία (42,5%), οι διαφορετικές μορφές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (32,4%) και τα αίτια της υπογονιμότητας (29,5%).

Συναισθηματική υγεία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις απαντήσεις των Ελλήνων Gen Zs και Millennials, οι οποίοι κατέγραψαν το υψηλότερο ποσοστό (93%) μεταξύ των Ευρωπαίων στη σημασία που δίνουν στη συναισθηματική τους υγεία, ενώ παράλληλα, από κοινού με τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς, είχαν το υψηλότερο πανευρωπαϊκά ποσοστό (84%) στη βαρύτητα που έχει για αυτούς η ισότητα των φύλων.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Merck, το ποσοστό των νέων Ελλήνων που θεωρούν την εξάλειψη του καρκίνου ως την πλέον σημαντική πρόκληση για το μέλλον (58%), είναι το υψηλότερο που καταγράφηκε μεταξύ των συμμετεχόντων από τις 12 Ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, οι νέοι Έλληνες είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται περισσότερο (53%) για τη σεξουαλική υγεία ως ζήτημα σχετικό με τα θέματα της αναπαραγωγής και της γονιμότητας, ενώ μαζί με τους Βρετανούς υπέδειξαν σε ποσοστό 27% την αποσύνδεση από τα τεχνολογικά μέσα, ως τον τρόπο που προτιμούν για να διαφυλάξουν την υγεία τους.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και των ηλεκτρονικών ειδών. Περίπου 64.000 άνθρωποι εργάζονται για να επιδράσουν θετικά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μέρα, βρίσκοντας πιο χαρούμενους και βιώσιμους τρόπους να ζει κανείς. Από την αναβάθμιση τεχνολογιών επεξεργασίας γονιδίων και την ανακάλυψη μοναδικών τρόπων αντιμετώπισης των πιο απαιτητικών ασθενειών μέχρι τους τρόπους εφαρμογής «έξυπνων» συσκευών – η Merck βρίσκεται παντού. Το 2022, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους 22,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 66 χώρες.

Η επιστημονική διερεύνηση και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο της Merck. Με αυτόν τον τρόπο εξελίχθηκε από την ίδρυσή της το 1668. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας. Η Merck διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono στον τομέα υγείας, ως MilliporeSigma στον τομέα των βιοεπιστημών και ως EMD Electronics στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ