Θωμαΐδης: Θα φανεί μείωση στα κρούσματα κορωνοϊού πριν το Πάσχα

Για το επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας πως τα λύματα Aττικής δείχνουν τάση ύφεσης εδώ και 3 εβδομάδες.

Για το επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας πως τα λύματα Aττικής δείχνουν τάση ύφεσης εδώ και 3 εβδομάδες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, τα λύματα Aττικής δείχνουν τάση ύφεσης εδώ και 3 εβδομάδες, κάτι που επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε μείωση κρουσμάτων που θα αρχίσει πριν από το Πάσχα.

Σημείωσε ότι έχει μειωθεί ο βαθμός θετικότητας, ωστόσο τόνισε πως παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο.

Επεσήμανε ότι αυτό που πρέπει να παρακολουθείται είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπογράμμισε πως πολύ αργά θα μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θάνατοι.

Ποιες περιοχές εμφανίζουν ύφεση, σταθερότητα ή αύξηση ιικού φορτίου

Ο καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως από τον δείκτη λυμάτων φαίνεται ότι υπάρχουν περιοχές που έχουν ύφεση όπως η Αττική αλλά και άλλες που εμφανίζουν σταθερό υψηλό ιικό φορτίο, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, καθώς και περιοχές που αυξάνεται, όπως η Κρήτη.

Παράλληλα, ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε πως στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στη χρήση αγχολυτικών και καταθλιπτικών, καθώς και κοκαΐνης ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ