Θεμιστοκλέους: Δεν θα γίνει εμβολιασμός με Johnson – Τέλος Ιουνίου οι 40

Στην πορεία του προγράμματος «Ελευθερία», αλλά και στο κυβερνητικό σχέδιο για την επιτάχυνση των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην πορεία του προγράμματος «Ελευθερία», αλλά και στο κυβερνητικό σχέδιο για την επιτάχυνση των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Παρασκευής.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία», τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το άνοιγμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων Β είναι παρόμοια με εκείνα που αντιμετωπίστηκαν και στην ομάδα Α.

«Όλες οι περιπτώσεις που ψάξαμε έδειξαν ότι υπήρχε παλαιότερη συνταγογράφηση, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε ανάλογο ιστορικό και δεν ευθυνόταν σε λάθος του συστήματος.

Παράλληλα, σχολίασε τις εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, τονίζοντας πως δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα με τα συγκεκριμένα εμβόλια, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις.

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA», συμπλήρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών. αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα. ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid.

«Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

«Τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι 40άρηδες»

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών μέχρι την 1η Ιουλίου ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες, προέβλεψε όμως ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- οι ηλικίες μέχρι 40 ετών.

«Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες», κατέληξε.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε σήμερα ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη τις συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, για την Covid-19. Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο ΕΜΑ, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι στις 20 Απριλίου, στις. 18.00 (ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία. θα αναφερθεί στα συμπεράσματά του όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ