Τέλος οι ΜΕΘ Covid – Προς χαλάρωση τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Προς χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα κατά του Covid-19 στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές της χώρας, σύμφωνα με σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνώμονων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης επί του θέματος.

Προς χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα κατά του Covid-19 στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές της χώρας, σύμφωνα με σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνώμονων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι επί του θέματος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη συνεδρίαση τέθηκε επί τάπητος η τροποποίηση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου στα νοσοκομεία.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας δείχνουν μείωση του αριθμού εισαγωγών σε ποσοστό ακόμη και 20%, ενώ στη ΜΕΘ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, η πλειονότητα των νοσηλευομένων πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Μέτρα: Αλλαγή διαχείρισης των ασθενών

Σηματοδοτώντας, την υποχώρηση της έντασης της πανδημίας, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης των ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ. Έτσι δεν θα νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ Covid, ούτε θα διαχωρίζονται οι εντατικές σε Covid-19 και non Covid.

Δεδομένου του εμβολιασμού της πλειονότητας του πληθυσμού και της δυνατότητας φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, και το υπουργείο Υγείας αποδέχθηκε, τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Η κατάργηση των ΜΕΘ Covid και non Covid και η επιστροφή στην προ της πανδημίας κατάσταση θα τεθεί σε ισχύ με ΚΥΑ πιθανότατα από τον Απρίλιο.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το διοικητικό προσωπικό δημόσιων δομών Υγείας, ή το προσωπικό των εργαστηρίων, το οποίο δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Η απόφαση, όμως, δεν ελήφθη, καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία και έτσι το θέμα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.

Στο μέλλον μεταφέρθηκε και η απόφαση για την πιθανότητα κατάργησης των πρωτοκόλλων που αφορούν στα επισκεπτήρια, αλλά και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία, τα οποία μέχρι σήμερα υπόκεινται στα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων του COVID.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ