Συστάσεις NHS: Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες

Σύσταση για την μη λήψη του εμβολίου της Pfizer από άτομα που έχουν ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων, εξέδωσαν οι Ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας.

Σύσταση για την μη λήψη του εμβολίου της Pfizer από άτομα που έχουν ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων, εξέδωσαν οι Ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) εξέδωσε την προειδοποίηση αφότου δύο μέλη του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) που εμβολιάστηκαν χθες -την πρώτη ημέρα του μεγάλου εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού – υπέστησαν αλλεργική αντίδραση.

Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες σε τρόφιμα, φάρμακα και εμβόλια

H Ρυθμιστική Αρχή έχει δώσει προληπτικές συμβουλές στο NHS ότι όποιος έχει ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια, καλύτερα να μην κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστεί σήμερα, θα ερωτηθεί για το ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων.

Ο καθηγητής κ. Στέφεν Πόουις, εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS στην Αγγλία, δήλωσε σχετικά: «Όπως συμβαίνει με τα νέα εμβόλια, το MHRA έχει συμβουλεύσει προληπτικά πως άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, δεν θα λάβουν αυτό το εμβόλιο». Όσο για τους δύο εργαζομένους που παρουσίασαν χθες αλλεργικές αντιδράσεις, πρόσθεσε πως «και οι δύο αναρρώνουν καλά».

Εμβόλιο: Έπαθαν αναφυλαξία οι δύο εργαζόμενοι στο NHS

Οι συμβουλές του MHRA αναφέρουν: «Κάθε άτομο με ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης σε ένα εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή (όπως προηγούμενο ιστορικό αντίδρασης αναφυλαξίας ή εκείνων που έχουν συμβουλευτεί να φέρουν μαζί τους αδρεναλίνη) δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Οι συσκευές ανάνηψης πρέπει να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για όλους τους εμβολιασμούς. Ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν συσκευές ανάνηψης».

Είναι κατανοητό, ότι και τα δύο μέλη του προσωπικού είχαν σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων. Σε βαθμό που είχαν μαζί τους ένεση αδρεναλίνης. Ανέπτυξαν συμπτώματα «αναφυλαξίας» λίγο μετά την λήψη του εμβολίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ