Συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω SMS, δίχως επισκέψεις σε γιατρούς

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συνταγογράφηση μέσω SMS με τη θέσπιση ενός νέου συστήματος άυλης συνταγογράφησης που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το και η συνταγογράφηση μέσω SMS με τη θέσπιση ενός νέου συστήματος συνταγογράφησης που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Έτσι, οι πολίτες θα λαμβάνουν μέσω… SMS τις ιατρικές συνταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνολογική δομή του συστήματος είναι σχεδόν έτοιμη. Αναμένεται να «ανέβει» έως το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, σχεδόν ταυτόχρονα με το gov.gr. Μέσα από τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr οι πολίτες θα μπορούν από το σπίτι τους να προχωρήσουν σε ενέργειες για τις οποίες μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτικό μα «κατέβουν» στα ΚΕΠ.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Οι ασθενείς θα γνωρίζουν με ακρίβεια τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται. Ενώ, πολίτες με χρόνια νοσήματα θα ενημερώνονται για την ανανέωση των φαρμάκων τους με μήνυμα στο κινητό τους.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες θα μπορούν να ζητήσουν από τον γιατρό τους να τους συνταγογραφήσει φάρμακα εξ αποστάσεως. Δηλαδή χωρίς να είναι αναγκαίο να τον επισκεφτούν.

Από το νέο σύστημα που φέρει αλλαγές στη συνταγογράφηση, αναμένεται να ευνοηθούν τόσο οι πολίτες όσο και το Δημόσιο.

Διαδικασία δήλωσης παιδιού

Ταυτόχρονα, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου για το επίδομα γέννησης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία δήλωσης γέννησης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινά και θα τελειώνει για τους γονείς μέσα στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό την ταυτότητά τους, ενώ σημείωσε ότι στη διαδικασία αυτή προστίθεται και η απονομή του επιδόματος γέννησης, η οποία θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, εξήγησε πώς θα αναζητούνται ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καθώς και τον τρόπο που θα διακινούνται τα έγγραφα που θα εκδοθούν μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Τέλος, επισήμανε ότι οι γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS και e-mail για την εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς επίσης και για τυχόν εκκρεμότητες που μπορεί να προκύψουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ